VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

45 İLDEN 500 GÖNÜLLÜ İLE DEV TATBİKAT

15 Ağustos 2020

..................................................................

Bolu’da düzenlenen İHH Ulusal Tatbikat’ında senaryo gereği paraşütle atlarken ormanlık alana ve göle düşerek kaybolan 20 kişiyi bulmak için  45 ilden gelen yaklaşık 500 kişilik ekip zorlu doğa koşullarında arama kurtarma çalışması yaptı.
İHH’nin düzenlediği Ulusal Tatbikatın üçüncüsü Bolu Aladağ mevkiindeki Aşağısoku Yaylası’nda düzenlendi. Tatbikata 45 ilden yaklaşık 500 arama kurtarma gönüllüsünün yanı sıra Irak ve Lübnan’dan gözlemciler katıldı. Yayladaki alana kamp kuran ekipler senaryo gereği paraşütle atladıktan sonra ormana ve göle düşerek kaybolan 20 kişiyi bulmak için seferber oldu. Bölgedeki ormanlık alanın yanı sıra göl kenarına kurulan 13 ayrı istasyonda ekipler kaybolan kişileri bulmaya çalıştı. 
Ekipler Aladağ göletinin içerisine atılan 3 cansız mankeni bulabilmek için çalışma yürüttü. Dalgıçlar görüş mesafesinin sıfır olduğu bulanık suyun içerisinde ve gölün kenarında çubuklarla arama yaptı. Tatbikatta ayrıca katılımcılara ileri sürüş teknikleri eğitimi de verildi. Elazığ depreminde kaybolan çok sayıda kişiyi bulan arama kurtarma köpeği ‘Altar’ da tatbikata katıldı. 
İHH Genel Sekreteri Durmuş Aydın, tatbikatta ekiplerin kabiliyetlerinin ve yeteneklerinin test edildiğini belirterek, “Ulusal tatbikatın bu sene 3’üncüsü düzenliyoruz. Türkiye’nin 45 ilinden yaklaşık 500 afet arama kurtarma gönüllüleri tatbikata katılıyor. Bu arama kurtarmanın yanı sıra bir afet yönetimi. Ekiplerimizin kabiliyetlerini, yeteneklerini, doğada arama kurtarmayı ve afetlere hazırlanmayı test etmek için buraya geldik. Ekipler oluşturulan 13 ayrı istasyonda çalışmalarını sürdürecekler. “ diye konuştu.

  • 45 İLDEN 500 GÖNÜLLÜ İLE DEV TATBİKAT
  • 45 İLDEN 500 GÖNÜLLÜ İLE DEV TATBİKAT
  • 45 İLDEN 500 GÖNÜLLÜ İLE DEV TATBİKAT
  • 45 İLDEN 500 GÖNÜLLÜ İLE DEV TATBİKAT
  • 45 İLDEN 500 GÖNÜLLÜ İLE DEV TATBİKAT
  • 45 İLDEN 500 GÖNÜLLÜ İLE DEV TATBİKAT
  • 45 İLDEN 500 GÖNÜLLÜ İLE DEV TATBİKAT
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.