VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GAZETECİLER CEMİYETİ SESSİZLİĞİNİ BOZDU

13 Ağustos 2020

....................................................................

Bolu Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu, uzun yıllardır sahibi olduğu internet sitesi üzerinden kurum ve şahıslara yönelik karalayıcı haberler yaparak, Bolu basınına da her fırsatta hakaretler yağdıran şahısla ilgili sessizliğini bozdu. Yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Kimse bize geçmişin defterlerini açtırmasın. Bu zihniyetin bazı konular üzerinden haksız yere tehdit haberleri yaparak ticari işlerini yürütmeye çalışmalarını kamuoyu ve basın camiası çok iyi bilmektedir. Kimse Bolu basınına laf edecek konumda ya da durumda değildir” ifadelerine yer verildi.

Uzun süredir kurum ve şahıslara hakaret ederek gazetecilik yaptığını sanan bir şahsı ‘Ufak sinek, mide bulandırır’ atasözünden yola çıkarak görmemezlikten gelen Bolu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, bahse konu şahsın artık haberlerinde hedefindeki şahıs veya kurum çalışanlarının ailelerine de dil uzatmaya başlaması üzerine sessizliğini bozdu. İşte o açıklama:

“BU ŞAHIS HADDİNİ FAZLASIYLA AŞMAKTADIR”

Son zamanlarda ilimizde Kamuran Alagözoğlu isimli şahsın kendine ait bolununsesi.com adlı internet sitesinde yapmış olduğu haberler ve meslektaşlarımıza karşı yönelttiği ifadeleri şiddetle kınıyoruz. Bahsedilen haber sitesi Bolu basınına yalaka ve besleme gibi ahlaksızca ifadeler kullanmakta, aylarca dikkate almadığımız bu şahıs haddini fazlasıyla aşmaktadır. Adı geçen şahıs gazetecilik mesleği adı altında kendi menfaatleri olmayınca hem kurumları hem de şahısları iğrenç bir şekilde karalamaya devam etmektedir.

“İNTERNET SİTESİNİ SİLAH OLARAK KULLANARAK…”

Geçmiş dönemlerde insanları tehdit ederek ticari işlerini yürütmeye çalışan bu zihniyet, bugün yine aynı şekilde internet sitesini silah olarak kullanarak ticari işlerini yürütmeye çalışmaktadır. Ve bu amacını gerçekleştirmek içinde kişi ve kurumları acımasızca ve ahlaksızca yıpratmaya çalışmaktadır.

“KİMSE BİZE GEÇMİŞİN DEFTERLERİNİ AÇTIRMASIN”

Adı geçen internet sitesinin Bolu Belediyesi ile ilgili yaptığı bir haberde ‘Grup Seks’ ifadesi kullanılmış, kurumlar ve insanlar töhmet altına sokmuştur. Bu zihniyet bu haberin ardından ise yine Bolu Belediyesine olan borcundan dolayı bankaya konulan ipoteğin ertelenmediği için mesleğimizi kullanarak intikam almaya çalışmaktadır. Kurumların çalışmaları tabi ki eleştirilecek ve yapılan olumsuzluklar yazılacaktır. Ancak belediyeye olan bir borcun banka ipoteğinin kaldırmadığı için insanların ailelerini kamuoyunun önüne farklı şekilde lanse edilecek şekilde haber yapılması ve bu haberde Bolu’da dürüstçe çalışan gazetecilere iftira atmasını da nefretle kınıyoruz. Kimse bize geçmişin defterlerini açtırmasın. Bu zihniyetin bazı konular üzerinden haksız yere tehdit haberleri yaparak ticari işlerini yürütmeye çalışmalarını kamuoyu ve basın camiası çok iyi bilmektedir. Kimse Bolu basınına laf edecek konumda ya da durumda değildir. Herkes aynaya dönüp baksın ve meslek dersi vermeye kalkmasın.

“TEHDİT EDİP, ŞANTAJLA PARA İSTEYEMEZ”

Öte yandan, son dönemlerde mesleğin gücü kullanılmak istenilerek hızla artan internet sitelerinin açılmasının önüne kanuni olarak geçilemediğini üzüntüyle dile getiriyoruz. Mecliste bulunan internet sitesi kanunun çıkmasını da dört gözle bekliyoruz. Bolu’da hiç kimse gazetecilik mesleğini kullanarak kimseyi tehdit edip şantajla para isteyemez. Eğer bir basın kuruluşu tehdit ve şantajla birinden para ya da rant talep ediyorsa bu şahısların Bolu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’na bildirilmesini istiyoruz. Bu insanları bugünden itibaren deşifre edeceğimizin bilinmesini isteriz.

“BUNDAN BÖYLE SUSMAYACAĞIZ”

Son olarak şunu söylemek istiyoruz, Bolu basını bölgenin en ahlaklı ve dürüstçe çalışan basın topluluğudur. Bundan böyle susmayacağımızı ve bu tip şahıslara karşı tepkimizin daha sert şekilde olacağından kimsenin şüphesi olmasın…

2 yorum yapılmış
  • Mustafa
    14 Ağustos 2020 • 00:31
    Gazeteciler cemiyeti ve Bolu hakkı bunun ne olduğunu iyi bilmektedir.
  • HseyinYldrm
    14 Ağustos 2020 • 07:02
    Merhabalar niyetim kimseyi üzmek değil ancak geçenlerde çıkan haber belediye kamyonundaki köpek davasında o gazetecinin kimseye hakaret ve rencide etme hakkı varmıydı resmi makamlarda araması gerekmezmiydi neden onlara yaptırım ceza vermiyosunuz
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.