VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

HELAL OLSUN SANA GÜLCAN!

13 Ağustos 2020

..........................................................

ÖZEL HABER: Sevgi PİLGİ

Bolu’da iş ararken tesadüfen kendini çay ocağının başında bulan 38 yaşındaki Gülcan Çakman, tarihi Yukarı Çarşı’da elinde tepsisiyle beş yıldır esnaflara çay satıyor. Kadınların da bu işi yapabileceğini söyleyen Çakman, “Bana kötü bir tepki veren kimse olmadı. Sadece şaşırıyorlar. Buradaki esnaflar beni kabullendi” dedi.

Bolu’da Büyük Cami Mahallesi’nde çalışan,  sayılı kadın çaycılardan birisi olan Gülcan Çakman, 5 yıldır bu işi yapıyor. 2 çocuk annesi Bolulu Gülcan Çakman, eşi ve büyük çocuğu ile birlikte çay ocağı işletiyor.

Tesadüfen bu işe başladığını söyleyen Çakman, “İş arıyordum, çalışmam gerekiyordu. Aslında bu daha önce yaptığım bir iş değildi, sonradan yapa yapa öğrendim. Ben daha önce hiç çalışmadım. Ev hanımıydım. Evlendim, çocuklarım oldu, sonra çalışmak istedim. İlk çalışmaya karar verdiğimde tekstil üzerine fabrikalara başvurdum. İş ararken sonra bu işi buldum ve devam ettim” şeklinde konuştu.

“BENİ GÖREN ŞAŞIRIYORDU”

Kendisini elinde tepsi ile gören insanların şaşırdığını söyleyen Çakman, “Beni gören herkes, özellikle çay götürdüğüm insanlar “Aa kadın çaycı” diyorlardı. Bu durum hoşlarına da gidiyor. Bana kötü bir tepki veren kimse olmadı. Sadece şaşırıyorlar. Bu işi kadınlar da yapabilir. Artık kadının çalışması insanlara farklı gelmiyor, gelmemeli de. Ev hanımı artık çok kalmadı.  Tek bir kişinin çalışması ile ev geçinmiyor. Bu hayat şartlarından dolayı çalışmaya mecbursun.  Buradaki esnafla her gün selamlaşırız, birlikte yemek yeriz. Buradaki tüm esnafla aram iyidir. Esnaf anlayışlı. Onlar sayesinde bu işi öğrendim. Buradakiler beni kabullendi.  Bu süreçte herkes beni destekledi” dedi.

“NE İSTİYORLARSA ONU YAPSINLAR”

Bu işte önce kendisinin çalışmaya başladığını ifade eden Çakman, “Ben çalışmaya başladıktan sonra eşimi de yanıma aldım. Eşim de bir üst sokakta çalışıyor.  Anne-baba bu işi yaparken, büyük çocuğumuz da bu işe girdi. Bir dükkan da ona açtık. Liseyi bitirip, genç yaşında dükkan açtı. Okula devam etmek istemedi. Küçük oğlum da liseye başlayacak. Çocuklarımın kendi bileceği karar. İlla ki ‘oku’ demiyorum onlara. Ne istiyorlarsa onu yapsınlar. Burayı başka bir elemana bırakıp gidemiyoruz. Müşteri temizlik açısından falan bizi istiyor. Talep çoğaldığı için farklı yerlerde dükkan açtık.  Çünkü müşterilere ne kadar yakın olursak o kadar iyi. Ben burada kuyumculara bakıyorum. Eşim ayakkabıcılara servis yapıyor. Oğlum da perdecilere, Tarakçılara bakıyor. Burada herkese hizmet etmeye çalışıyoruz. Yaz kış iş olur. Sabah 08.00’de çay servimiz başlıyor. Akşam 19.30’a kadar çalışıyorum. Akşam eve gidince dördümüz mutfağa giriyoruz. Bu işin erkeği, kadını yok. Bazen küçük oğlum yemeği yapıyor. Karnımızı doyuracak şeyler yapabiliyor” ifadelerini kullandı.

  • HELAL OLSUN SANA GÜLCAN!
  • HELAL OLSUN SANA GÜLCAN!
  • HELAL OLSUN SANA GÜLCAN!
  • HELAL OLSUN SANA GÜLCAN!
  • HELAL OLSUN SANA GÜLCAN!
  • HELAL OLSUN SANA GÜLCAN!
  • HELAL OLSUN SANA GÜLCAN!
  • HELAL OLSUN SANA GÜLCAN!
  • HELAL OLSUN SANA GÜLCAN!
2 yorum yapılmış
  • melungeon14
    13 Ağustos 2020 • 22:38
    bence bayanların eli deydimi daha iyi ve temiz olur..
  • Ayaz
    16 Ağustos 2020 • 14:10
    Semarkant mahallesi muhtarlığı karsısında var yıllardır kıraathane ısleten bir bayan ✍️
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.