VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TOPLU ULAŞIMA OLAN RAĞBET AZALDI

11 Ağustos 2020

...................................................................

ÖZEL HABER: Havva AKÇA - Berfin MUTLU

Korona virüs salgını nedeniyle vatandaşlar toplu taşıma yerine tercihlerini ticari taksilerden  yana kullanmaya başlarken kentte uzun yıllardır direksiyon sallayan Cici Taksi Şoförlerinden Erdal Uludağ, normalleşme döneminin başlamasıyla birlikte işlerinin artmaya başladığını vurguladı.

Bolu’da 35 yıldır taksi şoförlüğü yapan Erdal Uludağ normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte vatandaşların toplu ulaşım araçlarını kullanmalarından çekinmeleri nedeniyle taksileri tercih ettiklerine dikkat çekti. Koronavirüsün ortaya çıktığı dönemde 3 ay iş yapamadıklarını belirterek, “Vatandaşlar korktukları için taksiye binemediler. 1 Haziran’dan itibaren işlerimiz iyiye gitmeye başladı. Şimdi vatandaşlar toplu taşımaya binmeye korktukları için taksilere yönelim gösterdiler. Araçlarımızı her hafta dezenfekte ettiriyoruz. Bunun için bir firmayla anlaştık.  Araçlarımızda dezenfektan, kolonya, maske bulunduruyoruz. Temizliğe çok önem veriyoruz. Her müşteri geldiğinde araçlarımızı dezenfekte ediyoruz” dedi.

PLAKA TAHDİDİ SEKTÖRÜ CANLANDIRDI

Uludağ, “İşimizde kimseye bağlı olmamak bizim için bir kolaylık. Bunun yanında zorlukları da var. Aracınıza binen müşteriyi tanımıyorsunuz. Bizi en çok zorlayan müşteri, telefon müşterisi. Telefon edip taksi çağırıp saatlerce gelmeyen müşteriler mevcut. Çoğu yerde sokak levhaları yok.  Bu sebeple adres bulmada zorlandığımız oluyor. Günümüz teknolojisi sayesinde taksicilik eskiye göre daha da kolaylaştı. Navigasyon sistemi sayesinde bulamadığımız yerleri bulabiliyoruz. Plaka tahdidi geldikten sonra taksicilik sektörü canlandı.  Önceden isteyen aracının plakasını ticari yapabiliyordu artık yapamıyor. Belediye araç sayısını sabitledi. Bu durumdan sonra işlerimiz düzeldi. Taksicilikte rekabet durumu da çok fazla. Bir yere götürmesi gereken fiyattan daha azına götüreceklerini bile söyleyenler oluyor. Yani müşteri kapmaya çalışma durumu söz konusu.”

"HASTANE YOLUNDA ARACIMDA DOĞUM YAPTI"

Arabasında bir kadının doğum yaptığını söyleyen Erdal Uludağ şu şekilde devam etti, “Taksicilik hayatım boyunca yaşadığım en ilginç olay hamile bir kadının arabamda doğum yapmasıydı. Yıl 1987-88 yılıydı. O zamanlar ambulans çağırma olayı fazla değildi. Kadını hastaneye yetiştirmeye çalışıyordum ancak yetiştiremedik, yolda sancısı geldi. Bunun üzerine araçta bulunan kayınvalide doğumu gerçekleştirdi. Yaşadığım en ilginç olay bu.”

  • TOPLU ULAŞIMA OLAN RAĞBET AZALDI
  • TOPLU ULAŞIMA OLAN RAĞBET AZALDI
  • TOPLU ULAŞIMA OLAN RAĞBET AZALDI
  • TOPLU ULAŞIMA OLAN RAĞBET AZALDI
  • TOPLU ULAŞIMA OLAN RAĞBET AZALDI
2 yorum yapılmış
  • Zfr
    11 Ağustos 2020 • 16:43
    Erdal abi sen bu sektörün duayenisin keşke her taksici abimiz senin gibi olsa tebrikler sana abim her şey gönlünce olsun
  • Cyber
    11 Ağustos 2020 • 17:20
    Er ya da geç Türkiye'de Taksici Tekeli sona erecek. UBER yasaklandı diye sevinmesinler İran SNAPP! taksi uygulaması gibi halkın refahını artıracak projeler elbet gelecek.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.