VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BİR KADININ BAŞARI ÖYKÜSÜ...

11 Ağustos 2020

..........................................................

Özel Haber: Sevgi PİLGİ

Bolu’da 23 yıl önce yokluklar içerisindeyken çocuklarının geleceği için çalışmaya başlayan 53 yaşındaki Fatma Erez, 11 yıl önce de kendi işyerini açtı. İki çocuğunu okutarak meslek sahibi yapan Erez, “Eskiden çok yokluk çektim, bir döner ekmek almaya bile param yoktu.  Şimdi ne kendimi ne de çocuklarımı hiçbir şeyden kısmıyorum. Çocuklarım meslek edininceye kadar kendime, eve hiç eşya almadım. Çocuklarım atanınca da evi baştan dizdim” dedi.

Büyük Cami Mahallesi, Helvacılar Sokağı’nda terzicilik yapan Bolulu Fatma Erez, 23 yıldır bu sektörün içinde.  Maddi zorluklar çektiği için işe başladığını söyleyen Erez, “Annem okumamı çok istemişti ama  lisede okulu bıraktım.  Annem beni terzi kursuna gönderdi. Evlendikten sonra da maddi zorluklar yaşamaya başladım. Çocuklarım için bir işe girmek istedim. 30 yaşında başladım işe. Daha önce 2 tane büyük mağazada terzicilik yaptım. 11 senedir de burada dükkan açarak kendi işimi yapıyorum. Sonra da paraya da işe de alışınca bırakamadım” şeklinde konuştu.

"EV DERSHANE TAKSİTLERİNİN FİŞLERİYLE DOLUYDU"

Çocuklarının geleceği için iş hayatına atıldığını belirten Erez, “2 tane oğlum var. Eşim asgari ücretle çalışıyordu ama tek kişinin maaşıyla da evin masrafları, çocukların eğitimi falan olacak iş değildi. Eşim tek başına bu çocukları okutamazdı. O zamanlarda çok yokluk çekiyorduk. Eğitim alanında çocuklarıma her türlü imkanı sağladım. Ev, dershane taksitlerinin fişleriyle doluydu. Çocuklarım meslek edininceye kadar kendime, eve hiç eşya almadım. Çocuklarım atanınca da evi baştan dizdim.  İki çocuğum da meslek sahibi şuanda. Şimdi ben emekliyim. Çalışmasam da geçinecek durumum var ama ben artık çalışmadan duramıyorum, boş kalmasını sevmiyorum” ifadelerini kullandı.

“BENİ İŞE GÖNDERMEK İSTEMEDİ”

İş hayatına ilk girdiği zaman tepki aldığını söyleyen Erez şunları dedi: 

“Ben ilk mağazada çalışmaya başlayınca eşimden tepki aldım. İşi önceden ayarlamıştım, anahtarı bile almıştım. Sabaha kadar eşime yalvardım, sonra da onu ikna edip, sabah kalkıp işe gittim. O zamanki düşünce şuydu, 'eşine bakamıyor, onu çalıştırıyorlar' diye beni işe göndermek istemedi. Sonra işte çalışmaya başlayınca çevremdeki herkes beni takdir etti.  Şu anda sağlığım gayet iyi. Bana kalırsa 4-5 yıl daha çalışırım. Buradaki esnafları seviyorum. Hepsi bana karşı çok iyi. Bir kadın esnaf olarak beni destekliyorlar. Bana karşı çok saygılı ve sevgililer. Beni hep takdir ediyorlar. Esnaflar tarafından sevilen bir insanım.

"BEN YAŞAMAYI SEVİYORUM"

Sabah 08.30 dükkanı açıyorum, akşam 7’ye kadar çalışırım. En büyük keyfim sabahları dükkanda elime gazete alarak kahvaltımı yapmaktır. Gündemi her gün takip ederim. Faceboktan haber sitelerini takip ederim. Akşam eve gidince eşimle birlikte mutfağa giriyoruz. Beraber yemekleri yapıyoruz. Bazen çok yorgun olunca yemeği o yapar. Eşim her yemekten de anlar. Tatilimden de kendimi mahrum bırakmıyorum. Ben yaşamayı seviyorum. Eskiden çok yokluk çektim, bir döner ekmek almaya bile param yoktu.  Şimdi ne kendimi ne de çocuklarımı hiçbir şeyden kısmıyorum."

  • BİR KADININ BAŞARI ÖYKÜSÜ...
  • BİR KADININ BAŞARI ÖYKÜSÜ...
  • BİR KADININ BAŞARI ÖYKÜSÜ...
  • BİR KADININ BAŞARI ÖYKÜSÜ...
  • BİR KADININ BAŞARI ÖYKÜSÜ...
  • BİR KADININ BAŞARI ÖYKÜSÜ...
  • BİR KADININ BAŞARI ÖYKÜSÜ...
5 yorum yapılmış
  • DEM
    11 Ağustos 2020 • 11:10
    Helal olsun işçi emekçi gelecek için umutlu bir anne için tebrik ederim sevgilerimle Allaha emanet olun inşallah
  • Melek
    11 Ağustos 2020 • 13:22
    Helal olsun .Ekmeğini taştan çıkarmak böyle birşey işte
  • Hamiyetobanolu
    11 Ağustos 2020 • 14:11
    Tebrik ederim fatma hanım
  • Bolulu
    12 Ağustos 2020 • 02:17
    Istedikten sonra yapılmayacak iş yoktur
  • Alperorcun
    14 Ağustos 2020 • 08:00
    Öncelikle çok şükür ediyorum allah'a böyle mükemmel insanlar ile komşu olduğumuz için gerek fatma abla gerek eşi ve çocukları muhteşem dostane kişiler helal olsun diyorum hani derler ev alma komşu al diye boşuna dememişler atalarımız çalışkanlığıyla dürüstlüğü kelimeler ile anlatılmaz fatma abla ve ailesinin çok şanslıyım böyle muhteşem insanlar ile komşu olduğumuz için allah uzun ömür versin hepsine
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.