VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÇAMKENT LİSESİ ÖĞRENCİLERİN HEYECANINI PAYLAŞIYOR

7 Ağustos 2020

.....................................................

Bolu’da faaliyet gösteren Özel Çamkent Anadolu Lisesi, üniversite öğrencileri için, tüm öğrencilere  tercih haftası boyunca ücretsiz tercih danışmanlığı yapacağını duyurdu.

 Üniversite tercihleri 6 Ağustos ve 14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.  Bu tarihler arasında Özel Çamkent Anadolu Lisesi tüm öğrencilere ücretsiz tercih danışmanlığı yapacağını duyurdu. 
Okul rehber öğretmenleri Hilal Erdoğan, Onur Özdemir ve İrem Nur Kaya tercih döneminde dikkat edilmesi gereken hususlar noktasında öğrenci ve ailelerine randevulu sistem kullanarak danışmanlık yapmakta. Tercihler esnasında gerekli hijyen kuralları, maske kullanımı ve sosyal mesafe kuralları  titizlikle uygulanmakta.
“ÖĞRENCİLER İÇİN ZOR OLABİLİR”
Erdoğan,  “ Üniversite tercihi yaparken öğrencilerin hedefleri doğrultusunda detaylı bir araştırma yapmaları gerekmektedir. Gelecekte hayatlarının büyük bir bölümünü kapsayacak olan bir konuda seçim yapmak öğrenciler için zor olabilir. Bu yüzden öncelikle öğrenciler gelecekte kendilerini nerede görmek istediklerini sormalılar. Bu soruya verdikleri cevap doğrultusunda seçenekleri ve bunların alternatiflerini bir liste haline getirmeliler. Daha sonrasında öğrencilerin hem ilgili üniversiteleri hem de seçmeyi düşündükleri meslek grubunu araştırmaları gerekmektedir. Son olarak öğrenciler, https://ais.osym.gov.tr/ adresine tercih kodlarını girerek bu süreci tamamlayacaklardır” dedi.
DOĞRU TERCİH LİSTESİ YAPMALARI ÖNEMLİ
Üniversite tercihi yaparken dikkat edilmesi gereken konular ile ilgili olarak Erdoğan, “Öğrenciler, mutlu olacaklarını düşünmedikleri meslekleri ve üniversiteleri tercih listelerinde bulundurmamalılar. Gitmeyi düşündükleri üniversiteleri arayarak ya da çoğu üniversitenin online tanıtımlarına katılarak araştırma yapmalarında fayda var. Hatta öğrencilerin üniversiteleri ve şehirleri gidip görmeleri de onlara fayda sağlayacaktır. Hayal kırıklığı ve mutsuzluk yaşamamak için bu noktalar önem teşkil etmektedir. Öğrencilerin bölüm ve üniversitelerin özel koşullarını dikkatlice okumalarında fayda vardır
ÖĞRENCİLERE ÖNCELİKLE NE İSTEDİKLERİNİ SORUYORUZ
Bize danışmanlık için gelen öğrencilere öncelikle ne istediklerini soruyoruz. Gelen öğrencilerin çoğunun aklında belli bir bölüm oluyor.  Biz akıllarındaki bölümlere ek olarak çeşitli alternatifler sunuyoruz. Öğrenciler ile şehir dışında okumanın katkıları ve zorluklarını konuşuyoruz.  1 sene daha beklemeyi düşünen öğrencilerle bu konunun avantaj ve dezavantajlarını değerlendiriyoruz. Öğrenci de kendi kararını veriyor ve bu doğrultuda bir yol çiziyor. Yanlış karar verseler bile her zaman bir dönüş yolunun olduğunu belirtiyoruz. Umarım her öğrenci kendi için doğru olan kararı verebilir” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.