VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU BELEDİYESİ'NDEN HUMMALI ÇALIŞMA

1 Ağustos 2020

...............................................

HABER/ MUTLU YUCA - Bolu Gazeteciler Cemiyeti Bayram Gazetesi

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentin dört bir yanında yapılacak çalışmaları anlatarak, “Kültür Merkezi Botanik park içerisine yapılacak. 18 yeni park ve İtfaiye Müdürlüğü’nün olduğu alana Gençlik Merkezi inşa edeceğiz.” dedi.

Kentin yaklaşık 30 ayrı noktasında çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Özcan, “Müteahhitlere ödemelerini düzgün olarak yapıyoruz. Buna rağmen sorumsuzluklar var beni en çok üzen şeyde budur. Mali disiplin sağlandı ama idari disiplin sağlanmadı. Bu konular geçmişte de yaşandı ancak hala kırılamadı. Belediyenin iki üç biriminin kendi arasında sıkıntısı var. İdari disiplini sağlayamadım ama sağlayacağım. Bir daha aday olursam belediye çalışanlarının yarıdan fazlası bu yüzden bana oy vermeyecek ancak ben bu disiplini ne pahasına olursa olsun sağlayacağım. Halka bu sözü vererek geldik” diye konuştu.

KÜLTÜR MERKEZİ BOTANİK PARK İÇERİSİNDE OLACAK

Başkan Özcan, vaatleri arasında yer alan Kültür Merkezi’nin 400 dönümlük arazi üzerine yapılacak Botanik Park projesinin içerisinde yer alacağını kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kültür merkezi yapacağımız yerin yeri değişti. Yılmaz Büyükerşen hocanın da önerisiyle Kültür Merkezini 400 dönümlük botanik park içinde konumlandıracağız. Bizim en devasa projemiz Botanik park. 250 milyona kadar çıkabilecek bir maliyetten bahsediyorum. Türkiye’nin en elit meşhur firmasıyla bu konuda anlaşma yaptık. Öncelikle yerleşim planı üzerinde inceleme yapıyor. Orada taban suyu meselesinden dolayı ciddi bir sıkıntı yaşanıyor. Oranın bu sene alt yapısını yapacağız.”

18 YENİ PARK YAPILACAK

Bolu’ya 18 yeni park yapacaklarını söyleyen Başkan Özcan, “Hepsi eş güdümlü olarak bitecek. Aralarında Uğur Mumcu parkının da olduğu 12 parkı baştan yapıyoruz. Bir organik pazar için söz verdik onda da bir yer değişikliği oldu. Bolu’da bu ana kadar hiç olmamış bir yapıdan bahsediliyor. Onun ihalesini de bu sene gerçekleştireceğiz ve yapımına  başlayacağız.” dedi.

 İTFAİYENİN OLDUĞU ALANA GENÇLİK MERKEZİ YAPILACAK

Karaçayır Mahallesinde bulunan İtfaiye Müdürlüğü’nün olduğu alana Gençlik Merkezi yapmayı planlandıklarını anlatan Başkan Özcan, şunları söyledi:

“Gazi Paşa Okulu’nun olduğu yer belediyenin. 2017 yılında orası okul alanından bile çıkartılmış ancak okul orada duruyor. 400 metre ilerisinde okul alanı var oraya geçmek istemiyorlar.  Bu sorun çözüldükten sonra bu proje hayata geçecek. İtfaiyenin olduğu yere gençlik merkezi yapacağız.” diye konuştu. 

CADDEDEN GEÇEN OTOBÜSLERDE SESLİ UYARICI SİSTEM OLACAK

Halk otobüslerinin İzzet Baysal Caddesi içerisinden geçmesini sağlayacak çalışma hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Özcan, “Belediyenin karşısında Ana Bolu’nun olduğu yere durak yapacağız, onları tahliye edeceğiz. Yeni bir durak koyduğumuzda hem görsel olarak kötü olacaktı. Tek bir durak olacak, burada ışıklı bir sistem olacak. Otobüsler 400 metrelik bu sarı yolda 20 kilometreden fazla hız yapamayacak. Tramvay çanı gibi uyarıcı bir sistem olacak.” ifadelerini kullandı.

11 yorum yapılmış
  • Konuralp
    1 Ağustos 2020 • 03:46
    Özlem duyduğumuz projeler. Umarım hayırlısı ile hayata geçirirsiniz. Şimdiden teşekkür ediyorum Sayın Başkanım.
  • Metinmert
    1 Ağustos 2020 • 07:39
    400 dönümlük Bolu belediyesinin arazisi var mı...YADA diyer bir anlamda 400 dönüm vatandaşa ait olan araziye nasıl istimlak edeceksiniz...Botanik parka ekdiniz çiçekleri millete mi...yedireceksiniz...
  • Aydn
    1 Ağustos 2020 • 08:44
    Bolu belediyesi ne ait 400 dönüm arazi var mı....yok ise vatandaşın arazisini mi...Gasp edecek...vatandaş allatin efendiye ARAZİLERİ gasp etdirmişti...sıra şimdi chp başkanında mı...
  • Aydn
    1 Ağustos 2020 • 08:47
    BELEDİYENİN 400 DÖNÜM ARAZİSİ VARSA...ÇİÇEK BÖCEK DİKMESİN..SEBZE...MEYVE DİKSİN..
  • Karamanl
    1 Ağustos 2020 • 13:51
    Sayın BOLU Belediyesi başkan ve yardımcıları Karamanlı mah.sinde 1 tane bile doğru dürüst çocuk oyun parkı yok. Eski başkanlar bu sorunu çözemedi bakalım sizler çözebilecekmisiniz?
  • Zfr
    1 Ağustos 2020 • 14:23
    Ah aydın kimin yalakaliğini yapıyon 400 dönüm belediyenin illaki yeri vardır çalışıyo başkan senin bi yerinimi acıttı yalaka herif susta adam zannetsinler
  • Baydin
    1 Ağustos 2020 • 19:14
    Aydin birader harbi baydın be her haber yorumunun altına vatandaştır gasptır bilmem nedir. Ne çok ses ettin. Bu yasayi belediyeler çıkarmadı Devlet çıkardı. 18 madde demek düzgün şehirler demek, çocuk oyun alanları demek okullar kurmak hastaneler yapmak demek. O yüzden rahatsız olmada bu maddeyi çıkaranlara şükret. Biraz şanssızsın ama yapacak bir şey yok.
  • Cyber
    1 Ağustos 2020 • 19:17
    Belediyenin önünden otobüs geçsin mi diye çık caddede 100 kişiye sor bakalım 10 kişi geçsin diyecek mi? Zaten 100 metre yakınında merkezduraklar varken neden böyle bir vizyonsuzluk yaptı anlamak mümkün değil ? Sesli sistem olacak = GÜRÜLTÜ klasik chp belediyesi. neyse park yapmaya devam. en azından onu doğru yap. imarda gözüken parkları hallet.
  • cem
    2 Ağustos 2020 • 00:04
    aydn adlı yorumcuya iki çift lafım var öncelikle k k gisin ne oldu SORUNAMI gitti sizin gibi vatanin topraklarinimi satsaydı hoşuna giderdi degilmi p seni
  • Bolulu
    2 Ağustos 2020 • 01:02
    Troller çoşmuş gene kendilerini geliştiremedikleri için birşey üretemiyiyor birbirlerinden kopya çekiyorlar
  • ppolat
    2 Ağustos 2020 • 11:10
    Caddeyi tehlikeli bir hale getirmeyin.Birakin insanlar rahat yurusun.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.