VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

PATATES DEPOSU POLEMİĞİ YENİDEN GÜNDEMDE

27 Temmuz 2020

............................................

HABER- Ayşe Songül Erhan

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Dağı Tüneli’nin 1999 yılında yaşanan deprem felaketinin ardından iptal edilen ve bir dönem patates deposu yapılması teklif edilmesi sonrası yıllarca eleştiri konusu olan Elmalık mevkiindeki atıl durumdaki tünellerin tarım ürünlerinin saklanabileceği bir depo olarak kullanılması için Karayolları Genel Müdürlüğü’nden izin isteyeceklerini açıkladı.

Ankara ile İstanbul arasındaki en önemli geçiş güzergahı olan Bolu Dağı Tüneli’nin Elmalık mevkiinde yapılan ilk tünel inşaatının beton atılmayan kısımları 1999 yılında yaşanan depremde çöktü. Depremin ardından tünel bypass edilerek şu anki bulunduğu yere inşa edildi. AK Parti’li eski Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, iptal edilen ve 21 yıldır atıl durumda kalan iki tüpten oluşan tünelin patates deposu yapılmasını istedi. Kamuoyunda mevcut tünelin patates deposu yapılmak istenildiği algısı  yıllarca eleştirilere neden oldu. 

"TÜNELLERİN BİZE KİRALANMASINI TALEP EDECEĞİZ"

Başkan Özcan, yıllardır atıl durumda kalan tünelde incelemelerde bulundu. Başkan Özcan, yıllardır atıl durumda bekleyen tünelin tarım ürünlerinin saklanabileceği bir depo haline getirilmesi için Karayolları Genel Müdürlüğü’nden talepte bulunacaklarını açıklayarak, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gerek başbakanlığı gerekse cumhurbaşkanlığı döneminde sürekli olarak bu CHP zihniyeti patates kafalılar diyerek bizim Bolu Dağı Tüneli’ni patates deposu yapmak istediğimizi kamuoyuna anlattılar. Bizim patates deposu yapalım, mantar yetiştirelim dediğimiz yer şu an ki Bolu Dağı Tüneli’nin geçtiği yer değil. Burası depremden sonra kısmi olarak çöktüğü için güzergahı değiştirildi ve şu anki mevcut yerine yapıldı. Yapılan o tünel için biz Sayın Erdoğan'a Ak Parti hükümetine teşekkür ediyoruz.

"BİZİM İSTEDİĞİMİZ TÜNELLER 20 YILDIR ATIL DURUMDA"

Ancak Sayın Erdoğan’a birileri yanlış bilgi vermiş olacak ki, kendileri şu anki tünelin olduğu yeri patates deposu olarak kullanmak istediğimizi anlatmışlar. Bizim söylediğimiz ise 20 yıldır atıl durumda kalmış olan bu tüneller. Yüzlerce metre uzunluğunda boş bir kısım var ve içine tır dahi girebiliyor buranın. İstiyoruz ki patates ve ilçelerimizin kendi ürettiği ürünler olmak üzere burada depolayalım, vatandaşa yardımcı olalım. Çünkü patatesçi patatesi deposu olmadığı için saklayamıyor ve hemen satmak zorunda kalıyor bu nedenle ucuza satıp zarar ediyor. Diğer çiftçilerimiz ve köylülerimiz de öyle. Biz bugünden itibaren Karayolları Genel Müdürlüğüne resmi bir yazı yazacağız bu tünellerin bize kiralanmasını talep edeceğiz. Burada tarımsal ürünleri depolayacağız ve hatta mantar üretimine geçeceğiz,” diye konuştu.

KGM’NİN TAKDİR EDECEĞİ PARAYA RAZIYIZ

Tünellerin kullanılması için Karayolları Genel Müdürlüğü’nün takdir edeceği ücrete razı olduklarını dile getiren Özcan, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Köylümüzden para almayacağız ya da çok sembolik bir ücret talep edeceğiz. Bu tamamen halkın yararınadır. Bu yüzden buradan milletvekillerimize ve il başkanına da sesleniyorum. Sayın Cumhurbaşkanı bizim talep ettiğimiz tünellerin bu tüneller olduğunu bilmiyor, lütfen kendisine anlatın. Burası halkın parasıyla yapılmış fakat atıl durumda kalmış tüneli biz istiyoruz, köylünün üreticinin kar etmesini istiyoruz. Burası doğal bir soğuk hava deposu. Burada çok az bir enerji kullanarak ürünlerin tazeliğini koruyacağız. Bolu’daki üreticilerin ürünleri para etsin köylünün cebine para girsin istiyoruz. Bu fikrin asıl fikir babası AK Parti’li Alaaddin Yılmaz’dır. Kendisinin siyaset yaptığı dönemdeki en parlak en makul fikri de buydu. Ben bunun kadar mantıklı ayakları yere basan bir fikir kendisinden duymadım. Bu tüneller uzun süre bakımsız kaldığı için tabanında su var biz o suyu deşarj etmeyi tabanını güçlendirmeyi ve hatta tünelin bizatihi güçlendirilmesi gerekiyor denilirse biz bunu da üstlenmeye hazırız. Bolu Belediyesi bunu yapabilecek güçtedir”

3 yorum yapılmış
  • Cyber
    27 Temmuz 2020 • 07:32
    Gerek iktidar kesiminden gerek muhalefetten Yıllardan beri atıl tünelleri kullanalım ekonomiye kazandıralım fikri geliyor. Ne hikmetse hep lafta kalıyor. Bir risk mi var ? Çıksın KGM açıklasın, kamuoyunu bilgilendirsin.
  • Deyalla
    27 Temmuz 2020 • 16:37
    Zaten atıl durumda kira bile vermeden belediye almalı
  • Doruszl
    29 Temmuz 2020 • 23:21
    Doğru söze ne denir.başkan haklı,iptal edilen o tünelleri değerlendirmek lazım. belediye o tünelleri gida deposu olarak değerlendirmesi fikri çok güzel. milyarlar harcanarak yapılan o tüneller çürümeye terk edilmesi israf ve günahtır.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.