VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

SEBEN GÖLÜNÜN HİKAYESİ BU KİTAPTA

22 Temmuz 2020

......................................................

Gazeteci-Yazar Hüseyin Tunçay’ın Seben Gölü’nün ortaya çıkış hikayesini anlattığı yeni kitabı ‘Tabiatın Kalbine Can Suyu Seben Gölü’ yayınlandı. Tunçay, “Bu kitap Türk turizminde önemli bir yer tutacak. Seben Gölü’nün oluşmasında katkıda bulunanların tarihe not düşülmesi adına hazırlandı. Göl, Seben’e hayat verecek” dedi.

Türkiye’nin ve dünyanın en güzel yörelerinden biri olan Bolu’nun yeni bir incisi haline gelen Abant’ın 7 katı büyüklüğündeki, güzelliği ile herkesi büyüleyen Seben Gölü, ‘Tabiatın Kalbi’ olarak nitelenen Bolu’nun güzelliğine güzellik katıyor. Gazeteci-Yazar Hüseyin Tunçay, yaylalar ve ormanlarla çevrili Seben Gölü’nün hikayesini yazdığı kitapta anlattı.

"BOLU YENİ BİR ‘İNCİ’YE DAHA SAHİP OLACAK”

Kitapta gölün ortaya çıkış hikayesinin anlatıldığını belirten Tunçay, “Bu kitap, günümüzde Türkiye’de çok tanınmasa da bu gölün ortaya çıkış öyküsünün ortaya konması ve gelecekte Türk turizminde önemli bir yer tutacak Seben Gölü’nün oluşmasında katkıda bulunanların tarihe not düşülmesi adına hazırlandı. Çalışmada, çoğumuzun tanımadığı bir avuç insanın Seben’de yaşanan kuraklık sonrası ortaya attığı göl fikrinin nasıl hayat bulduğu, bugün gözümüzle gördüğümüz harika yaşam alanının nasıl vücut bulduğu, röportajlar, resmi yazışmalar, belgeler, fotoğraflar ve mahkeme kararlarıyla bütün halinde öyküleştirilerek sunuluyor. Göl, gerek sulamayla getireceği canlılık gerekse turizm alanında önümüzdeki dönemde yaşanacak gelişmelerle Seben’e hayat verecek. Abant ve Gölcük gibi dünya markası doğal güzelliklere sahip Bolu yeni bir ‘inci’ye daha sahip olacak” dedi.

6 yorum yapılmış
  • emine
    22 Temmuz 2020 • 04:22
    Sebenli olarak gurur duyuyorum .solaklar yaylası harika
  • Ekrembac
    22 Temmuz 2020 • 05:18
    Seben gölü güzel olduda çevresine biraz ağaç dikilse iyi olmazmı bence iyi olur tabiki yetkililer bilir
  • SebenTalyaylaSulamaGleti
    22 Temmuz 2020 • 13:19
    göl 1. isim, coğrafya Oluşması genellikle tektonik, volkanik vb. olaylara bağlı olan, toprakla çevrili, derin ve geniş, tuzlu veya tuzsuz durgun su örtüsü: gölet 1. isim, halk ağzında Birikinti suların sulamak amacıyla genellikle bir set ardında toplandığı küçük göl, gölcük, gölek, büvet, büğet.
  • BerbatYER
    22 Temmuz 2020 • 13:34
    Rekreasyon alanı yok. Peyzaj çalışması yok. Yol yok. Alanda çöp dolu. Kaçak balık avı zirvede. Elektrik direklerine kadar balık ağı dolu. Adım başı kül dolu.(Her noktaya ateş yakan cahil insanların yüzünden) Ciddi miktarda yatırıma ihtiyacı var. Sanırım burası DSİ'ye ait ve Gölköyle aynı kaderi yaşıyor.
  • Ali
    23 Temmuz 2020 • 09:38
    Bolu'nun havasını değiştirmekten başka bı işe yaradığını dusunmuyorum
  • Adem
    23 Temmuz 2020 • 17:51
    Gölün etrafı çöplük gibi.gelen pisliğini bırakıp gidiyor.biraz daha iyi denetlenmeli bence...coplerini bi çöp torbasına biriktirip geri götürmek nekadar zor olabilirki,anlamiyorum.ben her balıga gittimde 1saat cevre temizligi yapiyorum,çünkü rahat edemiyorum çöpler yüzünden...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.