VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"ŞÜPHELİ KİŞİLERDEN UZAK DURSUNLAR"

20 Temmuz 2020

.....................................................................................

ÖZEL HABER: Ayşe TAVAŞ

Bolu'da Dahiliye Uzmanı Dr. Necati Çatakoğlu, süregelen ishalle birlikte beraberinde ateş, bulantı ve kusması süren hastaların mutlaka Covip-19 test yaptırması gerektiğini açıklayarak, astım, kronik kalp damar hastaları, sigara içenler ve kronik böbrek yetmezliği gibi bağışıklık sistemini zayıflatan hastalığı bulunanların risk grubunda bulunduğunu söyledi.

Bolu’da Özel Fatma Hatun Hastanesi doktorlarından Çatakoğlu, koronavirüsün korunma yollarını ve hastalığın son zamanlarda ortaya çıkan yeni belirtilerini anlattı. Çatakoğlu, Covid-19 hastalığında sık rastlanan ateş, öksürük ve boğaz ağrısı dışında son yapılan araştırmalarda yeni belirtilerin ortaya çıktığını belirterek, “Son zamanlarda yapılan araştırmalarda sindirim sistemi rahatsızlığı, uzun süren bulantı, ishal, ciltte döküntü, dolaşım bozukluğu olanlar, emboli (ayak morarması) gibi özelliklerde belirtiler içerisinde yer alıyor. Süregelen ishali olan beraberinde ateş, bulantı ve kusması süren hastaların mutlaka test yaptırması gerek” diye konuştu.

AKCİĞER (KOAH) HASTALARI DİKKAT

Çatakoğlu, astım, kronik kalp damar hastaları, sigara içenler ve kronik böbrek yetmezliği gibi bağışıklık sistemini zayıflatan hastalığı bulunanların risk grubunda olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:“Akciğer (KOAH) hastalarının korunma yolları normal vatandaşın korunma yollarından farklı değil ancak hastalığa yakalanma riskleri çok yüksek risk teşkil ediyor. Korona virüsü özellikle girdikten sonra akciğerlerdeki hücreleri girip oralardaki reaksiyonları parçalar. Normalde akciğer havayla temas edecek kadar şeffaf ve temiz olmalıdır. Virüs vücutta sitokin fırtınasına neden oluyor yani vücutta koruyucu hücrelerin virüse karşı gelmek için çabalarken jel kıvamında sıvı salgılıyor. Sıvıyı salgıladıktan oksijenin havayla teması olması gerekir ancak virüs nedeniyle bu temas kesilir. Bunun sonucun da şiddetli nefes darlığı solunum sıkıntısı yaşanır. Bu durum kafanızı suya daldırmış gibi etki yaratarak rahat oksijen almanızı zorlaştıran bulgular çıkartır. KOAH (Astım) hastalarının akciğerdeki alveol dediğimiz o küçük odacıklarda problemleri olduğu için virüsün vücuda daha kolay oturmasına neden olmaktadır. Bu yüzden bu kişilerin kişisel hijyene daha çok dikkat etmeleri gerekir. Şüpheli kişilerle temastan uzak durmaları gerekir”

4 yorum yapılmış
  • Bolulu
    20 Temmuz 2020 • 08:51
    Sanki hastaneye gidiliyoda ilgileniliyo
  • Bolulu
    20 Temmuz 2020 • 09:26
    Sanki hastaneye gidiyoruzda ilgileniyolar
  • Tcb14
    22 Temmuz 2020 • 01:13
    Hastaneye giden bir aile hepsi pozitif eve göndermişler valiliği aradık yapacak bişey yok..İl Sağlık herkesi hastanede tutamayız diyor..Belediye özel mülk ilaçlama işini valilik bize yasak etti diyor..Binada bende dahil kronik akciğer vs hasta ve yaşlılar var..Herkes te nasihat var ama icraat yok..Kendi başının çaresine bak diyolar kısaca yazıklar olsun
  • ppolat
    22 Temmuz 2020 • 22:59
    Testlerde başarı oranı % 50 .Milletle dalga geçiyorlar. Virus Adamın ciğerine inmiş hala negativ çıkıyor.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.