VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BU EKMEK BAKIN HANGİ HASTALIĞI ÖNLEYECEK

17 Temmuz 2020

..............................

Bolu Rotary Kulübü 2430 Bölge Federasyon Başkanı Serhan Antalyalı katıldığı basın toplantısında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’la görüştüklerini ve Bolu Belediyesi’nin halk ekmeği üretiminde folik asit kullanılarak özellikle çocuklarda görülen Spina Bifida (Ayrık Omurga Hastalığı) vakalarının önüne geçilebileceğini söyledi.

Bolu Rotary Kulübü Başkanı Fatma Zehra Aydın ve kulüp üyeleri ile birlikte bu gün Gazelle Otel’de bir toplantı gerçekleştirdi. Rotary Kulübü’nün faaliyet alanın anlatıldığı toplantıda kulübün kuruluş ve amaçları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Kulübün faaliyetlerini ve amacını toplantıya misafir olarak katılan 2430 Bölge Federasyon Başkanı Serhan Antalyalı yaptı. Antalyalı Uluslararası Rotary Kulübü’nün faaliyet gösterdiği ülke ve bölgelerde öncelikli sorunlara eğildiklerini ifade etti. “Karşılık beklemeden yardım ve hizmet” sloganı için yola çıktıklarını söyleyen Antalyalı, her kulübün kendi yerel şartlarına uygun olarak proje üretimi yaptığını sözlerine ekledi. Kendisi de doktor olan Antalyalı Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’la görüştüklerini ve Bolu Belediyesine ait halk ekmek üretiminde folik asit kullanımını tavsiye ettiklerini söyledi.

"Bolu bu konuda Türkiye’ye öncülük edebilir.."

Antalyalı bilgilendirme toplantısında Bolu Belediyesi’ne sundukları teklifle ilgili şu değerlendirmeleri yaptı, "2430. Bölge bir bütün halinde çalışıyor. Bolu Kulüp’te bu bölgenin çok değerli bir parçası. Bizim birçok konuda sağlık, eğitim, kadın, gençler ve engelli bireylerle ilgili projelerimiz var. Bölge hedeflerimiz var. Bolu’da yerel ölçekte de her dönem başkanlarımızın yaptığı çok değerli projeleri var. Bu dönem içinde de yine değerli başkanımızın çok değerli projeleri olacaktır ve kendisi sizlerle bu çalışmalarını paylaşacaktır. Bir tanesinden bahsetmek istiyorum. Biraz önce değerli belediye başkanımızla beraberdik. Bolu’da halk ekmek olduğunu öğrendim. Bizim bu seneki öncelikli projelerimizden bir tanesi bebek doğumlarında yaşanan hastalıklardan bir tanesi olan Spina Bifida, halk dilinde ayrık omur hastalığı olarak bilinen bir hastalık. Anne karnında oluşan bu hastalık nedeniyle bebekler omurilikleri açıkta dünyaya geliyor. Sonu felçle biten bir hastalık ve tek nedeni folik asit eksikliği. Gelişmiş ülkeler bu sorunu ekmeğe folik asit ekleyerek aşmışlar. Başkanımızdan bu konuda öncülük etmesini istirham ettim. Kendisi bu konuda araştırmalara başlayacak umarım Bolu bu konuda Türkiye’ye öncülükeder. Toplumumuza hizmet eder" 

TV BOLU- Zekeriya ERCİVAN

2 yorum yapılmış
  • ppolat
    17 Temmuz 2020 • 11:13
    Kaliteli bugday yurt disina ihrac randumansiz bugday ithal olup ekmeklik yapiliyor.Ekmegin eski lezzeti yok.
  • Mehmet
    18 Temmuz 2020 • 03:10
    Bunlar diyorsa Bi bit eniği vardır.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.