VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İÇENLERE YASAK YOK

16 Temmuz 2020

..................................................

ÖZEL HABER: Havva AKÇA - Berfin MUTLU

Resmi gazetede yayınlanan düzenlemeye göre 1 Temmuz 2020 itibariyle sarma sigara satışları yasaklandı. Bolu’da Aydos Nargile ve Tütünler firmasının sahibi İsa Demirtaşoğlu, “İçenin de ceza alacağına dair haberlerin yer almasından ötürü insanlarda yanlış bir algı oluştu. Bu yasak satanlar için geçerli, içenlere böyle bir yasak söz konusu değil’’ dedi.

1 Temmuz 2020 tarihinde getirilen sarma sigara satışı yasağına göre makaron veya sigara kağıdına tütün doldurup satanlara 3-6 yıl arası hapis cezası verilecek.

Sarma Sigara satanlara 3 ile 6 yıl arası hapis cezası

Aydos Nargile ve Tütünler firmasının sahibi İsa Demirtaşoğlu, yasayla ilgili bir takım yanlış anlaşılmalar olduğunu belirterek, “Sarma tütüne 1 Temmuz itibariyle bir yasak getirildi. Bunun yanında Adıyaman çiftçimizin ürettiği tütünlere getirilen yasa ise 2021’in Temmuz ayına kadar ertelendi. Sarma tütüne getirilen yasağa uymayanlara 3 ila 6 yıla arasında hapis cezası kararı getirildi. Şu anda bandrollü tekel tütünleri var. Bunlar zaten yasada açık olarak geçiyormuş. Bandrollü tütünü alıp makaron alıp sarıp içebiliyorlar. Ancak biz bunu artık sarıp satamıyoruz.

Bu yasakla ilgili alıp içende ceza alıyor tarzında birtakım yanlış anlaşılmalar var. Ulusal basında gördüğüm kadarıyla içeninde ceza alacağına dair haberlerin yer almasından ötürü insanlarda yanlış bir algı oluştu. Bu yasak satanlar için geçerli, içenlere böyle bir yasak söz konusu değil. Biz 1 Temmuzda ki yasaktan sonra mecburen bandrollü ürüne geçtik” şeklinde konuştu.

“Yasakların devam etmesi halinde bu işten ekmek yiyenler işsiz kalabilir”

Demirtaşoğlu, çiftçinin vergi vermediği için yasağın geldiğini düşündüğünü söyleyerek, “Sarma tütünün neden yasaklandığıyla ilgili net bir bilgi elimizde yok. Çiftçi vergi vermediği için yasak getirildiğini düşünüyorum. Tütün, nargile işini yapan bir sürü insan var. Yasakların böyle devam etmesi halinde bu işten ekmek yiyen insanların işsiz kalması ihtimali yüksek. Yasaklandığı zaman tütünü yurt dışından almak zorunda kalabiliriz. Böyle bir durumda ülke ekonomisini zarara sokabilir. Bu yasaklar hem çiftçiyi hem de esnafı olumsuz yönde etkiliyor.

Kafelerde içilen nargileye yasak getirilmesi bizi bir zarara uğratmadı. Çünkü kafelerde nargile içen insanlar nargilesini alıp evinde içmeye devam etti. Zaten çok fazla nargile tüketimi olan bir şehir değiliz.”

 

 

 

  • İÇENLERE YASAK YOK
  • İÇENLERE YASAK YOK
  • İÇENLERE YASAK YOK
  • İÇENLERE YASAK YOK
1 yorum yapılmış
  • Bolulu
    16 Temmuz 2020 • 08:02
    Arkadaş bu devlet bu milletten ne istiyor adamlar eroin esrarmi satıyor nedir hapis cezası bırakın adamlar satsın en azından millet ucuz sigara içsin
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.