VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'DA KORKUTAN VİRÜS HARİTASI

15 Temmuz 2020

..................................

HABER- Ayşe Songül ERHAN

Sağlık Bakanlığı tarafından  hayata geçirilen ve yaşadığınız bölgedeki koronavirüs vaka yoğunluğu haritasının yayınlandığı ‘Hayat Eve Sığar’ uygulaması Bolu’daki vaka tablosunu ortaya koyarken kentin her noktasında vakaların görülmesi tedirginlik yarattı. Uygulamada Bolu için, "Çok riskli bölgedesiniz" ifadesi kullanıldı. 

Sağlık Bakanlığı, pandemi sürecinin başlamasının ardından vatandaşların bölgelerindeki koronavirüs tablosunu gün gün takip edip izleyebilmeleri için ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasını geliştirdi. Cep telefonlarına indirilen uygulama sayesinde vatandaşlar yaşadıkları kentteki koronavirüs vaka haritasını gün gün takip edebiliyorlar. Hayat  Eve Sığar uygulamasındaki  "güvenli alan" özelliğiyle kişiler bulunduğu alandaki toplam ve riskli kişi sayısı ile evde izolasyon, enfekte kişiler ve riskli bölgelerin yoğunluğunu görebiliyor.

Kentin her noktasında korona virüs vakaları görülmesi tedirginlik yarattı..

 Bolu’da son günlerde artış gösterdiği belirtilen koronavirüs vaka tablosu Hayat Eve Sığar uygulamasına yansıdı. Özellikle insan yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerdeki vaka yoğunluğu dikkat çekti. Uygulamada kentin her noktasında koronavirüs vakalarının görülmesi kentte büyük  tedirginlik yarattı. Koronavirüs haritasında Bolu’daki yüksek, orta ve az riskli bölgeler renklerle belirtilerek ayrıntılı şekilde belirtildi.

1 yorum yapılmış
  • GlsenYAKIN
    16 Temmuz 2020 • 06:30
    Şimdiye kadar hep düşük riksli bölge çıkıyordu son 10 gündür yüksek riksli bölge çıkıyo.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.