VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

O GÖL GÜZELLİĞİ İLE BÜYÜLÜYOR..

11 Temmuz 2020

..................................................................

Batı Karadeniz bölgesinin en büyük yapay sulama göleti Seben Gölü, doğal güzellikleri ve manzarasıyla büyülüyor. Abant’ın 7 katı büyüklüğündeki gölün turizme kazandırılarak su sporlarının yapılacağı bir merkeze dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı.

Bolu’nun Seben ilçesi yakınlarında bulunan yaylaların ortasındaki Seben gölü, eşsiz manzarası ve doğal güzellikleriyle tatilcilerin uğrak yeri olmaya başladı. Bolu’nun çevresindeki Abant, Gölcük ve Yedigöller’in ardından Seben  Gölü’de Türkiye’nin farklı kentlerinden gelen tatilcileri ağırlıyor. Yaylaların ortasında yer alan ve ormanlarla çevrili Abant’ın 7 katı büyüklüğündeki Batı Karadeniz’in en büyük yapay gölü olan Seben Gölü’nün turizme açılarak su sporlarının yapılacağı bir merkez haline getirilmesi için çalışma başlatıldı. 

"YENİ BİT TURİZM DEĞERİ OLACAK"
Seben Belediye Başkanı AK Parti’li Fatih Kavak, gölün sadece balık tutulup piknik yapılan bir mesire alanından öte, su sporları ve farklı etkinliklerin yapıldığı bir turizm değeri haline dönüşeceğini belirterek, “Seben Gölü, ülkemizin yeni bir turizm değeri olacak. Seben Gölü bilindiği üzere Abant’ın 7 misli büyüklüğünde devasa bir gölümüz. Batı Karadeniz’in en büyük gölü. Bizim için çok değerli bir hazine. Biz Seben Belediyesi olarak Seben halkı olarak su sporlarının gelişmesi noktasında ve gölümüzün turizme açılması noktasında çalışmalarımıza başladık. Burada kano gibi yelken gibi su sporları ile ilgili faaliyetler bu yıl Haziran ayı itibariyle başladı. Çok şükür bu süreç devam ettiği müddetçe gölümüzün turizm değeri  daha fazla ön plana çıkacak. Planladığımız çalışmaların devamında Seben Gölümüzün Abant kadar Gölcük kadar cazibe merkezi haline geleceğini düşünüyoruz.” diye konuştu.

"BURASI BİR HAZİNE"
Gölün turizme açılması için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Kavak, şunları söyledi:
“Seben’imizin gelişmesi için biz 2 T üzerine hareket ediyoruz. Bunlardan ilki tarım diğeri ise turizm. Seben gölümüzde var olan su ile Seben ovası kuru tarımdan sulu tarıma geçmiş olacak. Sulama projesine ilk kazma temmuz ayı itibariyle vurulmuş olacak. Turizmle ilgili de ilk elden yapmak istediğimiz gölün turizme bir an önce açılması. Burada Seben Belediyesi olarak kiralayacağımız sosyal tesisle birlikte sosyal tesisi açığımızı da gidermiş olacağız. Su sporlarına vereceğimiz destekle birlikte İnşallah turizm konusunda ciddi bir noktaya ulaşacaktır. Doğu istikametinde baktığımızda Kartalkaya var hem ulusal hem de uluslar arası ölçekte çok iyi biliniyor, tanınıyor. Batı’da Seben Gölü yer alıyor. Burası bizim için ciddi manada bir hazine.”

  • O GÖL GÜZELLİĞİ İLE BÜYÜLÜYOR..
  • O GÖL GÜZELLİĞİ İLE BÜYÜLÜYOR..
  • O GÖL GÜZELLİĞİ İLE BÜYÜLÜYOR..
  • O GÖL GÜZELLİĞİ İLE BÜYÜLÜYOR..
  • O GÖL GÜZELLİĞİ İLE BÜYÜLÜYOR..
  • O GÖL GÜZELLİĞİ İLE BÜYÜLÜYOR..
3 yorum yapılmış
  • ppolat
    11 Temmuz 2020 • 03:48
    Bataklik yaptilar.Bolunun kuru havasini neme bogdular.cehalet.
  • Misafir
    11 Temmuz 2020 • 04:52
    Aksamcilarin yeri oldu zaten silah sesleri luzumsuz bir kalabalık. Etrafı çöplük bira kutulari poşetler tam turizm yapilacak yer geçmiş olsun.
  • Boluyuseven
    11 Temmuz 2020 • 07:06
    Gölü şuan boşaltmaya başladılar ama anlaşılan kimsenin haberi yok. HES projesi için kapaklar açıldı. Bu gidişle ay sonuna su kalmaz gölde. Anlayacağınız güzellik falan yok bundan sonra.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.