VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

VALİ ÜMİT'TEN FLAŞ AÇIKLAMALAR

9 Temmuz 2020

....................................................................

Bolu Valisi Ahmet Ümit, koronavirüs önlemlerine ilişkin, yaklaşık olarak 15 bin test yapıldığını belirterek, tespit edilen pozitif vakaların yaklaşık 300'ünün iyileştiğini bildirdi. Vali Ümit, aynı zamanda hiçbir yerde karantina kararı almadıklarını da belirtti. 

Ümit, yaptığı açıklamada, koronavirüsün yayılmasının ve bulaşmanın önüne geçebilmek için maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması gerektiğini söyledi.

Pozitif vakaların il dışından gelen misafirler ile temastan kaynaklandığını gördüklerini aktaran Ümit, "Bu temaslar tedbirsiz temaslardır. Maskeli ve mesafeli olarak hareket edilmiş olsa eminim vaka sayımız daha az seviyede olacaktır. İl dışından gelen misafirler konusunda çok dikkatli ve tedbirli olmamız gerekiyor. Durum kontrol altında. Pozitif vaka olan ve olması muhtemel olan kişiler tamamen izolasyon altında. Hastanedeki sayılarımız çok fazla değil. Daha çok evlerinde izole etme yoluna gidiyoruz" diye konuştu.

POZİTİF VAKALARIN YAKLAŞIK 300'Ü İYİLEŞTİ

İl genelinde test yapılmaya devam edildiğini dile getiren Ümit, şunları kaydetti:

"Şimdiye kadar 15 bin civarında test yaptık. Bunlar içerisinde tespit ettiğimiz pozitif vakaların yaklaşık 300'ü iyileşti. İyileşmeyen birkaç kişi var hastanelerde. Bunun dışında da evlerinde izole edilenler var. Kontrol altında tedavileri devam ediyor. Bunların, evlerinde tedavi edilmelerinin nedeni de herhangi bir tehlikeli durumlarının olmaması. Sağlık teşkilatımız, işe tamamen vakıf vaziyette. Çalışmalarımız Sağlık Bakanlığının belirlemiş olduğu rehberler doğrultusunda."

"HİÇBİR YERDE KARANTİNA KARARI ALMADIK"

Ümit, nisan ayının başından itibaren kentte maske takma zorunluluğu getirildiğini hatırlatarak, "Maskeyle ilgili olarak 22 Haziran'dan bugüne kadar 521 vatandaşımıza 468 bin 900 lira civarında ceza kesildi. Maske ihlali yapan sayımızın az olması sevindirici. Bu rakam düşük bir rakam. Biz bugüne kadar koronavirüsle mücadele kapsamında, Bolu olarak başarılı geldik. Sokağa çıktığımız zaman görülüyor ki insanlarımız maskesiyle geziyor" ifadelerini kullandı.

Vali Ümit, koronavirüsle mücadele kapsamında karantina uygulamasına da değinerek, "Koronavirüsle mücadele kapsamında baştan itibaren hiçbir köyümüzde, mahallemizde, kasabamızda, ilçemizde ve il merkezimizde karantina tedbiri uygulamadık, bu yönde karar almadık. Takip ve tespitlerimiz devam ediyor. Bazı yerlerde pozitif vaka sayılarının artığını gördüğümüzde, o bölgeleri yakın takibe alıyoruz. Hiçbir yerde karantina kararı almadık, hiçbir yerde giriş ve çıkış kısıtlaması yapmadık. Şu ana kadar böyle bir ihtiyaç olmadı. İhtiyaç olursa tabii ki yapılır" değerlendirmesinde bulundu.

2 yorum yapılmış
  • mert
    9 Temmuz 2020 • 10:08
    boluda bazi koylerde var diye bir soylenti var. giris cıkis yasagı. sayın valimizin acıklamasına gore yok hastalarimizada allah sifalar versin insallah gecer gider
  • Ali
    10 Temmuz 2020 • 11:07
    Korona vakaları ilk gunler göçle yayilmasin diye söylenmiyordu bende destekliyordum anacak şuan her tarafa yayılmış durumda göç edecek pek yer kalmadı benim anlamadığım her il sayiyi hemen hemen paylaşıyor biz niye hala ögrenemiyoruz.Artik bu durum tam tersine zarar vermeye başlayacak bence.Ornegin ben hiç ses seda yok demekki Bolu'da çok çok az diyorum kendi kendimrle.Daha bı rehavete kapılıyor insan.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.