VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ABANT'IN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJE

6 Temmuz 2020

..........................................

HABER- Ayşe Songül ERHAN

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden Abant Tabiat Parkı’nın çehresini değiştirecek ilk çalışmanın ihalesinin yapıldığını açıklayarak, “Mevcut yürüyüş yolunu yeniden düzenliyoruz. Abant’ı geleceğe yönelik daha farklı bir yüze dönüştüreceğiz.” dedi.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, beraberindeki AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay ve partililerle birlikte Bolu Gazeteciler Cemiyeti(BGC)’ni ziyaret etti.  Metin ve partililer BGC Başkanı Bülent Velioğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile kentin sorunları hakkında sık sık görüştüklerini dile getiren Metin, sulama kanallarının üzerinin kapatılmasını sağlayan proje ilgili bilgiler vererek, “Belediye başkanlığı adaylığı döneminde benim ilan ettiğim bir projeydi. Çünkü zaten bir önceki belediye başkanımız zamanında izin alınmış bir süreçti. Bizde o süreci tamamlamış olduk ve şu anda açık kanal olan bölge kapalı hale gelecek ve o şekilde de hizmete açılmış olacak. Belediye başkanımızla da Bolu’nun sorunları hakkında sık sık görüşüyoruz.” diye konuştu.

GÖLKÖY’DE YENİ DÜZENLEME ÇALIŞMALARI BU AY BAŞLIYOR

Gölköy mesire alanındaki yeni düzenlemenin bu ay başlayacağını açıklayan Metin, şunları söyledi:
“Gölköy için bu ay başlayacağız, tanıtımını da yapacağız. Gölköy bizim vatandaşımızın yıllardır mesire alanı olarak kullandığı hemen hemen düğünlerin çoğunda şöyle dolaşılıp gelinen bir bölge. Gölköy bizim içme suyu havzası olması nedeniyle çok ciddi korunması gereken bir alan. Biz kanuni olarak o koruma alanını oluşturarak onun dışındaki yol ve mesire yeri olabilecek alanları güzel bir peyzajla vatandaşımızın ve halkımızın aile olarak piknik alanı olarak kullanabileceği bir alan olarak oluşturmayı düşünüyoruz. Gölköy nefes almak açısından hemen ulaşılabilecek bir yakınlıkta. Üniversitemizin olduğu yerde, o nedenle inşallah içme suyu havzasındaki gerekle tedbirleri uygulayarak etrafını daha kullanışlı bir hale getireceğiz.”

ABANT’IN ÇEVRE DÜZENLEMESİ İHALESİ YAPILDI

Abant Tabiat Parkı’nda yapılacak çevre düzenlemesi ihalesinin yapıldığını anlatan Metin, “Abant’ın çevre düzenlemesinin ihalesini de yaptık. Mevcut yürüyüş yolunu yeniden düzenliyoruz. Bu peyderpey olacak bir süreç.  Abant’ı geleceğe yönelik daha farklı bir yüze dönüştüreceğiz. Bunun ilk adımını atmış olduk. Öncelikle Abant’ın yolunu ve yürüyüş yolunu düzenleyeceğiz ancak bununla kalmayacak safha safha çalışmamız olacak.” şeklinde konuştu.

5 yorum yapılmış
  • sozdetamam
    6 Temmuz 2020 • 17:27
    o nu değiştireceğiz bunu yapacağız diyor ortalıkta ne proje var ne çalışma? Gölköy meselesi hallolmuştu hani nerede çalışmalar ?
  • Bolulu
    7 Temmuz 2020 • 05:11
    Abant elden gidiyor önce Düzce Abant yolunu engelleyin o yolu açtıran güç yarın Abant ı Düzce ye bağlatır ayrıca Abantin doğal yapısıyla oynamayın bir defa oynandı sonuç kötü oldu
  • hsan
    7 Temmuz 2020 • 07:07
    Gölköy e de el atmışdımız ama yollar hala köstebek yuvası gibi cok güzel Abant nasıl olur görücez
  • Yasin
    7 Temmuz 2020 • 13:50
    İçme suyu yok herhalde Japonya dan buraya tünel yapıyorlar halen göl çevresindeki evlerin lağım suyunu ve alkoliklerin göle yaptıkları dışkılarını içiyoruz nasıl olsa ilaçlanıp kontrol ediliyor dimi
  • NimetKarabacak
    10 Temmuz 2020 • 03:56
    Abant Duzce arasi cok uzak ve ulasimi cok mu kotu ki yeni bir yol acma geregi duyulmus? Amac ne? Ayrica yeni yol acmak icin doga da katledimis olacak. Bolu’lular olarak once bu yolun acilmasini onleyelim Bolu’muzun degerlerine sahip cikalim. Yarin yol acildiginda daha cok kisi gelip dogayi da mahveder Abant’imizi da Duzce’ye baglayiverirler.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.