VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'DA VİRÜS İŞTE BÖYLE YAYILDI..

3 Temmuz 2020

............................................

ÖZEL HABER-Bülent VELİOĞLU

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu’ya şehir dışından gelen insanların temas ettiği kişiler nedeniyle kentte koronavirüs vakalarının arttığına dikkat çekerek, vatandaşlara farklı kentlerden gelen insanlarla temasta bulunmamaları uyarısında bulundu.

Özgür Bolu Editörü Bülent Velioğlu’na konuşan Vali Ümit, kentte son günlerde artış gösteren koronavirüs vakalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kentte koronavirüsün yayılmasındaki en büyük sebebin şehir dışından kente gelen insanlar olduğunun altını çizen Vali Ahmet Ümit, “Şu an için en önemli sebep il dışından gelen insanların temasları neticesinde bulaşmaların olduğu görülüyor. Kaç gündür bütün vakaların temelinde bunu gördüm. Çok ciddi bir şey. Bizim kendi insanımız dışarıya gittiğinde dışarıdaki insanlarla temasında, dışarıdan insanlar geldiğinde yine onlarla temasında dikkat etmesi gerekiyor. Temas yapmamamız, bir araya gelmemiz gerekiyor. Daha tedbirli hareket etmesi gerekiyor” dedi.

BOLU’DA KARANTİNA UYGULANAN YER YOK

Bolu’da karantina altında olan veya alınması planlanan bir yer olmadığının altını çizen Vali Ümit, şunları söyledi:
“Bolu'da şu anda kontrollü karantina altında olan bir köyümüz yok. Yerel basında Kıbrıscık’ta karantina tedbirleri alındı diye bir haber yapılmıştı. Ancak Kıbrıscık’ta 2 tane pozitif vaka vardı. Kıbrıscık’ta 2 pozitif vaka var diye karantina tedbiri alınmaz. Bu karantina tedbirinin temelindeki espri  izolasyon uygulanmasıdır. Bolu'da hiçbir yerde karantina tedbir kararı alınmış ya da uygulanmış değil, ihtiyacımız olmadı “

KAYMAKAMLARA KORONAVİRÜS UYARISI

Vali Ümit, kaymakamları koronavirüs tedbirleri konusunda uyardığını kaydederek, “Kaymakamlar başta olmak üzere, bütün her tarafta dışarıdan gelenlerle temas konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Kaymakamlara iletiyorum, sağlık müdürleri ile beraber bu konunun bir şekilde incelenmesini ve izolasyon ehemmiyeti göstermelerini istiyorum, bu genel bir tedbirdir. Bolu'da vaka sayısının 3 katına çıkmasından sonra da ek tedbire gerek duymadık. Yapmamız gereken şey izolasyonun çok daha etkili bir şekilde uygulanmasıdır vaka sayısı azalsa da çoğalsada biz bunu yapmak zorundayız” diye konuştu.

6 yorum yapılmış
  • Mustafa
    3 Temmuz 2020 • 07:10
    Önce bilinçli ve duyarlı olmamız gerek.Dışarıdan gelen dışarıya giden farketmez herkes tedbirli olmalı.İşi olmayan sokağa cıkmamalı. Maskeyi düzgün takmalız.Vatandaşımız maskeyi düzgün takmayı bilmiyor. Bu konuda eğitim verilmeli. Denetlemeler daha çok arttırılmalı.
  • Gnl
    3 Temmuz 2020 • 15:48
    Ben bir sağlık çalışanı olarak Bolu halkının üzerinden öncelikle şu rehavetin kalkmasını ve ciddi anlamda cezalar uygulanmasını istiyorum. Ve şuna inanıyorum asla yazılan cezaların uygulandığını ve resmi işleme konulduğunu düşünmüyorum. Sizden tek istirhamım evlere ateş düşürmeyin emin olun şu anda canı yanan o kadar çok vatandaş varki bunları görün ve duyun. Bu denli duyarsız vatandaşlara gereken cezayı verin lütfen.
  • Akraba
    3 Temmuz 2020 • 23:50
    valim giriş çıkışlara sınırlama getirilebilir. büyük şehirlerden gelen akrabalar kalmaya geldiğinde otel tutmuyorlar akrabalarının evlerinde kalıyorlar.misafir gelen adama sen covidsindir denmiyor gücenir diye. giriş çıkışlar yasaklanabilir. Olsa da olmasa da kötü biz oluyoruz önlem aldığımız için.
  • Ali
    6 Temmuz 2020 • 07:27
    Virüsün il dışından gelmiş olması konusu müthiş tespi.Ancak sanıyorum herkes zaten bunun böyle olduğunu biliyordu ve bilerek yaydı.Birinci konuyu anladığımiza ve konuya çözümün uyarı ile getirilemeyecegini fark ettiğimizde göre bundan sonraki adım nedir?sadece uyarı mi bu kadar mi?olmuyor işte olmuyor farklı bı çözüm artık lutfen.Her alanda kısıtlama getirin il giriş çıkışlarinda,fabrikalar da akla gelen her alan da.zorunlu gıda üreticileri hariç herkesi
  • Selma
    7 Temmuz 2020 • 02:39
    Valim ben bir esnafım mudurnuda cumartesi günü il dışından gelen pazarcılar tek tek sebzeleri seçtiriyorlar biz seçtirmiyoruz yasak diyoruz vatandaşlar bizden almıyorlar birde bize tafır koyuyorlar bilmiyorlar ki biz onların sağlığını duşunuyoruz
  • Yasin
    7 Temmuz 2020 • 14:00
    Sayın valimize çok ilettik fakat tedbir alınmadı mesire alanları hafta sonları metropollerden gelen insanlarla dolup taşıyor bu alanlara kısıtlama yapılsın orman kenarları piknikçi dolu birde kesim yapılan alanlarda piknik yapılıyor mangallar yakılıyor çöpler doğaya bırakılıyor çöpleri hayvanlar çevreye yayıyor sıcak havalarda inşallah bir yangın yaşamayız tabi il dışından gelen insanlar haliyle alışveriş için birçok dükkanı ziyaret ediyor nasıl vakal
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.