VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"DERİ ORGANİZE SANAYİ, İLÇE EKONOMİSİNİN BELKEMİĞİ"

2 Temmuz 2020

.........................................................

ÖZEL HABER:  MUTLU YUCA
 
Bolu’nun Gerede ilçesinde ilk çalışmaları 1992 yılında başlanan Türkiye’nin tek Deri İhtisas Sanayisi  kurulum çalışmaları devam ederken yerli ve milli teknolojinin kullanıldığı yeni sanayi bölgesinde 50 fabrika yapı ruhsatı alırken 11 fabrika da faaliyetlerine başladı. İlçe merkezinde yaydığı koku nedeniyle vatandaşları rahatsız eden tabakhanelerin taşınmaya başlamasıyla birlikte ilçede uzun yıllardır yaşanan koku sorunu da çözüme kavuşacak.
 
Dericiler Şehri olarak bilinen Gerede, Türkiye’nin deri üretim merkezi olma yolunda ilerliyor. Fabrikalarda hayvandan yüzülmüş ham deriler işlenerek ayakkabılık deri başta olmak üzere deri materyallerinin kullanıldığı tüm ürünler için üretim yapılıyor. Türkiye’nin tek Deri İhtisas Sanayi olan Gerede, ülkenin en önemli deri tedarik merkezi olarak da dikkat çekiyor. İlk çalışmaları 28 yıl önce başlanan Deri Organize Sanayi Bölgesi, uzun yıllar süren proje çalışmalarının ardından hayata geçirildi. İlçe merkezine yaklaşık 4 kilometre uzaklıktaki 1 milyon 360 bin metrekare alan üzerine kurulan Deri Organize Sanayi Bölgesinde 11 fabrika faaliyete geçerken 50 fabrika da yapı ruhsatı alarak inşaat çalışmalarına başladı. İlçe merkezinde bulunan ve kötü kokuya neden olan tabakhanelerin yeni yerine taşınmasıyla birlikte özellikle yaz aylarında evlerinde pencerelerini dahi açamayan vatandaşlar uzun yıllar sonra rahat nefes almaya başladı. Yerli ve milli teknolojinin kullanıldığı Deri Organize Sanayi bölgesinde ayakkabı derisinin yanı sıra üretilen farklı deri ürünleri de dünyanın farklı ülkelerine ihraç ediliyor.
“BÜYÜKBAŞ HAYVAN DERİSİNDE GÜCÜMÜZÜ GÖSTERECEĞİZ
Gerede Belediye Başkanı AK Parti’li Mustafa Allar, Deri İhtisas Sanayi’nin Türkiye’de Gerede’de tek olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:
“Gerede Deri Organize Sanayi, ilçe ekonomisini belkemiği ve lokomotifi. Gerede’de bulunan Deri İhtisas Sanayi olarak Türkiye’de tek. Şu an geldiğimiz nokta itibariyle burada 1 milyon 360 bin metrekarelik alanda yaklaşık 124 adet parsel var. 3 bin, 6 bin ve 9 bin metrekarelik parseller var. Burada yerli ve milli teknoloji kullanılıyor. Üretim ve kapasitemizi artırmak için çalışıyoruz. Yerli ve milli sanayimiz ile uluslararası alanda büyük baş hayvan derisinde gücümüzü göstereceğiz.” 
İHRACAT YAPTIĞIMIZ ÜLKE SAYISINI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ
Ayakkabı derisi üreten bir işletmenin sahibi Necati Öztürk, 10 ülkeye ihracat yaptıklarını belirterek, “Şu an ihracat yaptığımız ülke sayısını 30’a çıkarmak için mücadele ediyoruz” diye konuştu.
600 TON HAM DERİ İŞLEYECEK KAPASİTEYE ULAŞACAĞIZ
Gerede Deri Organize Sanayi Bölge Müdürü Hakan Özyiğit, ise organize sanayinin 1 milyon 600 bin metrekare alanın üzerine konuşlandığını açıklayarak, “128 sanayi parselimiz mevcut. 50 fabrikamız yapı ruhsatını alarak inşaat çalışmalarına başladı. Fabrikalardan 11 tanesi faaliyete başladı. Mevcut alanımızda 200 ton üretim kapasitesi var iken organize sanayi bölgesinde 600 ton ham deri işleme kapasitesine sahip olacak” şeklinde konuştu.
  • "DERİ ORGANİZE SANAYİ, İLÇE EKONOMİSİNİN BELKEMİĞİ"
  • "DERİ ORGANİZE SANAYİ, İLÇE EKONOMİSİNİN BELKEMİĞİ"
  • "DERİ ORGANİZE SANAYİ, İLÇE EKONOMİSİNİN BELKEMİĞİ"
  • "DERİ ORGANİZE SANAYİ, İLÇE EKONOMİSİNİN BELKEMİĞİ"
  • "DERİ ORGANİZE SANAYİ, İLÇE EKONOMİSİNİN BELKEMİĞİ"
  • "DERİ ORGANİZE SANAYİ, İLÇE EKONOMİSİNİN BELKEMİĞİ"
  • "DERİ ORGANİZE SANAYİ, İLÇE EKONOMİSİNİN BELKEMİĞİ"
1 yorum yapılmış
  • Hasgeredeli
    5 Temmuz 2020 • 14:11
    Gerede çayını kirletmeyin.Çalışanların sigortalarını yapın yeter sizden başka birşey istemiyoruz.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.