VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞKAN ÖZCAN'DAN KÖROĞLU PARK AÇIKLAMASI

29 Haziran 2020

............................................

HABER- Ayşe Songül Erhan

Bolu’da 2016 yılında yapımına başlanan ve yüzde 80'i tamamlandıktan sonra atıl halde kalan Köroğlu Parkı hakkında açıklama yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Yoldan geçen bu horoz şekeri mi, yoksa kelebek mi diye soruyor. Otobandan bakınca çok yüksekte olduğu için bir şeye benzemiyor. Ya burayı bize verin, eski projemizi revize ederek buraya güzelleştirelim, eksik imalatları tamamlayalım ya da atı bize verin uygun bir yerde daha uygun şartlarda Bolu'nun sembolü haline getirelim” şeklinde konuştu.

Bolu’nun Alpağut Mahallesi’nde, 2016 yılında eski Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından yapımına başlanan ve yüzde 80'i tamamlanan Uluslararası Köroğlu Parkı atıl durumda kaldı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Köroğlu Parkı’nda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Başkan Özcan, “ Geçen yıl Sonbaharda buraya gelmiştik, seçimden hemen önce Mart ayının başındaydı. Sayın başkan bir açıklama yapmıştı, ‘Biz burayı millet bahçesi olarak yapacağız’ demişti, akabinde seçime 3 gün kala millet bahçesi olsun ama belediye yapsın diye bir yazı gönderildi. Bu arada burası ile ilgili belediyenin tahsisi kaldırıldı, karışık bir durum vardı. Biz de burada açıklama yaparak Köroğlu Parkı sarhoşların mekanı haline geldi, camlar kırılıyor, kapılar kırılıyor, içerideki malzemeler çalınıyor bir kış daha geçirirse burası ciddi anlamda zarara uğrayacak dedik. Bununla ilgili bakanlığa yazı yazdık burayı bize geri verin biz tamamlayalım ya da millet bahçesi yapacaksınız biz yapacağız deyin bir an önce çalışmaya başlayın dedik. Bu yazıya yaklaşık 3 ay cevap gelmedi ancak biz burada basın açıklaması yapınca bir saat sonra cevap geldi” ifadelerini kullandı.

“TEKLİFİMİZİ TEKRAR EDİYORUZ, BURAYI BİZE VERİN YAPALIM”

Başkan Özcan, “Biz o zaman ısrarla yapamayacaksınız bize geri verin biz yapalım demiştik geri de vermediler herhangi bir çivi de çakmadılar içerisi görünmesin diye de demir kapı ile burayı kapattılar; içerideki çürüme ve facia görünmesin diye yapıldı. Dolayısıyla teklifimizi tekrar ediyoruz sizin yapacağınız yok ya bize burayı geri verin eski projemizi revize ederek buraya güzelleştirelim, eksik imalatları tamamlayalım, bunu yapmayacaksanız burası için Bolu halkının cebinden yaklaşık 12 milyon lira çıkmış bu parayı bize verin dedik. Ona da ret cevabı geldi. O zaman üçüncü bir teklifim daha var at da çürüyor, bina da çürüyor atı bize geri verin uygun bir yerde uygun bir yükseklikte (terminalin alanı olabilir) yaklaşık 10 metre yükselterek bu atı koyalım en azından Bolu simgesi hak ettiği yeri bulsun” dedi.

HEYKEL HOROZ ŞEKERİNE BENZETİLİYOR

Köroğlu heykeli atının yoldan geçenler tarafından horoz şekerine benzetildiğini ifade eden Özcan, “Gerçekten atın şu anki hali 61 metre yükseklikte olduğundan yoldan geçen bu horoz şekeri mi, yoksa kelebek mi diye soruyorlar otobandan bakınca çok yüksekte olduğu için bir şeye benzemiyor. Ya burayı bize verin ya da atı bize verin bu Bolu'nun atı. Biz o atı uygun bir yerde daha uygun şartlarda Bolu'nun sembolü haline getirmeye hazırız. Artık insanların dalga geçmesi gücüme gidiyor  Karaçayır’da da bir havuz var yıllardır atıl durumda çürümeye terk edilmiş Orayı da yapamayacaksınız onu da bize devredin biz yaparız. 65 miylona su arıtmayı yapan, 20 milyonluk Karadere’yi yapan, 20 milyona orman binasını yapan bir belediye birkaç milyon daha para harcayıp havuzu da yapıp halkın hizmetine sunar. Orayı da bize tahsis etsinler” şeklinde konuştu.

3 yorum yapılmış
  • HacHseyin
    30 Haziran 2020 • 00:40
    Benim atım var onu vereyim at gibi attır.
  • cihangir
    30 Haziran 2020 • 06:40
    laf üretmeyin iş üretin
  • fuat
    2 Temmuz 2020 • 23:11
    bence haklı bir halta benzemiyor b... gibi
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.