VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"VATANDAŞLARA GEREKLİ DESTEĞİ VERECEĞİZ"

24 Haziran 2020

..................................................................

Haber: Sevgi PİLGİ

Sağanak yağışın ardından taşkınların yaşandığı Mengen’de incelemelerde bulunan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, “Tarım İl Müdürlüğü olarak vatandaşın tarım arazisinde meydana gelen hasarı tespit edip ona göre gerekli desteği vereceğiz” dedi.

Bolu’nun Mengen ilçesinde etkili olan sağanak yağış taşkınlara neden oldu. İlçede bazı ev ve işyerlerini su basarken tarım arazilerinde de zarar meydana geldi. Yaşanan olayın ardından ilçeye giden Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, taşkınların yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu. Mengen çayını destekleyen iki dereden gelen suların taşması sonucu sel meydana geldiğini belirten Metin, “Ağaçlık bir bitki örtüsü olduğundan birikme olmuş ve  bu da taşkına sebep olmuş. Özellikle bir mahallemizde ciddi anlamda taşkın olduğundan su taşkınları meydana geldi. İlçe merkezinde bir baskın var. Birkaç evin bahçesinde hasar gözüküyor. Birkaç evde su baskını görülüyor. Tarım il müdürlüğü olarak vatandaşın tarım arazisinde meydana gelen hasarı tespit edip ona göre gerekli desteği vereceğiz.” diye konuştu. 

"BÜYÜK BİR HASAR VE CAN KAYBI YOK"

Metin, ilçede büyük bir hasar ve can kaybının olmadığını vurgulayarak şöyle konuştu:
“Çok şükür büyük bir hasarımız ve can kaybımız da yok.  Son günlerde meydana gelen sel felaketleri hepimizi çok üzüyor.  Geçen gün de Bursa’nın Kestel ilçesine incelemelerde bulunmak için gittik. Oraya kıyasla Mengen’deki bir sel değil bir su baskını meydana geldiğini söyleyebiliriz.  Ama yine de her türlü tedbirimizi almak zorundayız. Bugünkü yaptığımız incelemeler neticesinde bu iki küçük deremizi ıslah edeceğiz. Öncelikle temizleyeceğiz. Su debisinin yükselmemesini sağlayan çalışmaları yapacağız” 
FELAKETLERİN OLMA İHTİMALİ OLAN YERLERDE TEDBİRLERİMİZİ ALDIK
Mengen merkezini etkileyen bütün unsurları ortadan kaldıracaklarını kaydeden Metin, “Yoğun bir yağıştan dolayı özellikle bu tür birikimlerden kaynaklı su depolanıyor ve depolanan suyun olduğu bölge patlayınca çok büyük bir su kütlesi bulunduğu bölgeyi alıp götürüyor. Rabbim tüm afetlerden memleketimizi korusun. Biz de Devlet Su İşleri olarak bunu önleyici tedbir olarak Türkiye’nin her tarafında ıslah çalışmalarımız var. Taşkına karşı planlarımız var. Bu planlar dahilinde Türkiye’de yatırımlarımıza devam ediyoruz.  Bolu’da da ilçe ve köylerinde bu tip felaketlerin olma ihtimalinin yüksek olduğu yerlerde önlemlerimizi aldık, almaya da devam ediyoruz. Bu tür baskınların olmaması adına gerekli tedbirlerimizi almaya devam ediyoruz.  Mengen’imize geçmiş olsun. Vatandaşlarımızın bir daha böyle bir korku yaşamaması için Devler Su İşleri olarak gerekli tedbirleri aldık” şeklinde konuştu.

  • "VATANDAŞLARA GEREKLİ DESTEĞİ VERECEĞİZ"
  • "VATANDAŞLARA GEREKLİ DESTEĞİ VERECEĞİZ"
  • "VATANDAŞLARA GEREKLİ DESTEĞİ VERECEĞİZ"
  • "VATANDAŞLARA GEREKLİ DESTEĞİ VERECEĞİZ"
  • "VATANDAŞLARA GEREKLİ DESTEĞİ VERECEĞİZ"
  • "VATANDAŞLARA GEREKLİ DESTEĞİ VERECEĞİZ"
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.