VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GELİN VE DAMATLARDA YENİ PANDEMİ MODASI

18 Haziran 2020

...........................................................................

ÖZEL HABER: Havva AKÇA - Berfin MUTLU

Bolu’da Karaçayır mahallesinde hizmet veren World Wella Paris isimli gelinlikçinin sahibi İlkay Sönmez korona virüs sürecinde düğün salonlarının kapatılmasıyla olumsuz etkilendiklerini söyleyerek, “Yeni normalleşme sürecine uygun gelinliğe özel maskeler dikiyoruz. Damatlarımıza da damatlığın kumaşından maskeler çalışıyoruz.” dedi.

Korona virüs tedbirleri kapsamında düğünler iptal edilmişti. Düğün salonlarının 1 Temmuz'da yeni tip normalleşmeye uygun olarak açılması kararı üzerine bir süredir kapalı olan gelinlikçilerde hazırlıklar başladı. Korona virüs önlemleri kapsamında düğün salonlarının kapatılmasının bütün düğün sektöründe olumsuz etkiler yarattığını belirten World Wella Paris isimli gelinlikçinin sahibi İlkay Sönmez, “Hiç beklenmedik bir şeyle karşılaştık. Bu sene kesinlikle çok umutluyduk. Sezonumuzu ikiye katlayacak hesaplar yaparken pandeminin olması bütün düğün sektörünü alt üst etti. Bizde doğal olarak gelinlik, abiye, damatlık sektörü olduğumuz için üç ay yattık. Mağazamızı açamadık, kapalı kaldı. Bu arada kiralar, sigortalar işledi, personel maaşları ödendi, giderlerimiz devam etti. Devletten faydalanamadık. Çok zor durumdayız. Bakanlıktan açıklama bekliyoruz.Düğün sezonu açıldı deniliyor fakat oyun, takı, fotoğraf konusunda hiçbir esneklik verilmedi. En azından belli bir mesafe kuralı koyularak esneklik verilse düğün yapacaklar için daha kolay olacak. Düğünler hep 2021 tarihine ertelendi fakat  2021'in de ne getireceği belli değil. Biz sezona yüklü miktarlarla girdik. Sezon açtığımız için çok fazla borçla giriyoruz. Bu üç ay normalde bu sektörün patladığı, işlerin çok iyi olduğu dönem. Ama bu virüs sebebiyle biz geriye doğru gittik. Önceden bir günde 20 müşteriye bakarken şimdi 3 müşteri kabul ediyoruz. Taleplerde eskiye oranla azalma yaşandı. İnsanlar düğünlerini ertelemek zorunda kaldı. İnsanlar bir belirsizlik içerisinde bu durumda bizleri ister istemez bir karamsarlığa itiyor.” şeklinde konuştu.

 “GELİNLİĞE ÖZEL MASKELER ÜRETİYORUZ”

Gelinliğin yanında gelinliğe özel maskeler ürettiklerini söyleyen İlkay Sönmez açıklamalarına şöyle devam etti, “Gelinliğe özel maskeler üretiyoruz. Maske firmalarımız küpürleri gönderiyor, terzilerimizde maskeler gelinliğe uygun olarak yapılıyor. Gelinliğe özel çalışıyoruz. Damatlarımıza da damatlığın kumaşından maskeler çalışıyoruz. Maskeli hizmet veriyoruz, randevulu bir şekilde çalışıyoruz. Gelinlerimiz isyan ediyor. Gelen davetliler maske kullansın biz zaten mesafeliyiz diyorlar ama yine de biz maskeleri yapıyoruz.’’

 

 

  • GELİN VE DAMATLARDA YENİ PANDEMİ MODASI
  • GELİN VE DAMATLARDA YENİ PANDEMİ MODASI
  • GELİN VE DAMATLARDA YENİ PANDEMİ MODASI
  • GELİN VE DAMATLARDA YENİ PANDEMİ MODASI
  • GELİN VE DAMATLARDA YENİ PANDEMİ MODASI
  • GELİN VE DAMATLARDA YENİ PANDEMİ MODASI
  • GELİN VE DAMATLARDA YENİ PANDEMİ MODASI
  • GELİN VE DAMATLARDA YENİ PANDEMİ MODASI
  • GELİN VE DAMATLARDA YENİ PANDEMİ MODASI
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.