VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'DA DOLANDIRICILIK OPERASYONU..

15 Haziran 2020

............................................................

Bolu merkezli 8 ilde kişilerin banka/kredi kartı bilgilerini ele geçirerek kişilerin banka hesaplarından internet bankacılığı aracılığıyla ele geçirdikleri paraları başka banka hesaplarına transfer ettikleri tespit edilen şüphelilere yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda aralarında örgüt liderinin de olduğu 16 şüpheli gözaltına alındı.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘Oltalama’ yöntemiyle kişilerin banka/kredi kartı bilgilerini ele geçirerek kişilerin banka hesaplarından internet bankacılığı aracılığıyla ele geçirdikleri paraları başka banka hesaplarına transfer ettikleri tespit edilen şüphelilere yönelik geniş çaplı soruşturma başlatıldı. ‘Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma’, ‘Bilişim Sistemlerinin Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık’ ve ‘Bilişim Sistemlerinin Kullanılması Suretiyle Hırsızlık suçları’ kapsamında şüphelilerin adreslerine operasyon düzenlendi. Polis ekipleri tarafından Bolu merkezli Ankara, İstanbul, Antalya, Konya, Adana, Şanlıurfa ve Kayseri’de şafak vakti düzenlenen eş zamanlı baskınlarda haklarında gözaltı kararı bulunan aralarında örgüt lideri T.A’nın da bulunduğu 18 şüpheliden 16’sı gözaltına alındı.

PARALARI KENDİ HESAPLARINA GEÇİRDİLER

Suç örgütünün kişilerin kredi kartı bilgilerini ve şifrelerini ögrenmek amacıyla çoğunlukla Halkbankası'ndan gönderilmiş gibi hazırlanan hediye, indirim, kampanya içerikli internet linki bulunan SMS‘ ler vasıtasıyla kişileri internet üzerinden sahte banka sitelerine yönlendirdiği, örgütün bu sahte sitelerde kişilerin banka bilgilerini elde ettikten sonra müştekilerin bilgileri ve rızaları dışında hesapta bulunan paraları başka hesaplara transfer ettikleri ve bu paraları ATM’lerden ve örgüt ile irtibatlı işyerlerinden çektikleri öğrenildi. Soruşturma kapsamında 30 olay aydınlatılırken şüphelilerin yaklaşık 447 bin TL parayı hesaplarına geçirdikleri ortaya çıktı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

2 yorum yapılmış
  • Akifdincer
    15 Haziran 2020 • 05:45
    Hirsiz lar serefsizler
  • yuksel14
    15 Haziran 2020 • 12:47
    valla milletin alın terini çalan şerefsizleri evire çevire dövecen .covid19 bulaştıracan gebersin gitsin..bence ceza evlerindeki hırsız.gaspcı.tecavüzcü gibilerin koğuşuna..virüslü mahkum sokulmalı..
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.