VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

CEMAAT YOLDA NAMAZ KILDI

12 Haziran 2020

........................................

Bolu’da, sosyal mesafe kuralına uygun şekilde camiye sığamayan vatandaşlar, şeritlerle trafiğe kapatılan yolda can güvenliklerini tehlikeye atarak namazlarını kıldılar. Öksüz Tekke Cami’nin hemen yanında bulunan 100. Yıl İlkokulu’nun bahçesi boş dururken namazın yolda kıldırılmasına cemaat tepki gösterdi.

Bolu’da, Beşkavaklar mahallesinde bulunan Öksüz Tekke Camii’nde sosyal mesafe kuralına uygun şekilde cami içerisinde 200’den fazla kişinin birlikte namaz kılamaması üzerine caminin yanında bulunan Ulubatlı sokak Cuma namazı için kapatıldı. Namaz saatinden önce trafiğe açık olan sokağın giriş ve çıkışlarına cami görevlileri tarafından şeritler çekildi. Daha sonra vatandaşların yol üzerinde sosyal mesafeye uymaları için bantlarla namaz kılınacak yerler belirlendi. Seccadeleriyle birlikte namaz kılmak için gelen vatandaşlar, caminin kapasitesinin dolu olduğunu görmesi üzerine yol üzerinde kendileri için ayrılmış bölümlerde namazlarını kıldılar. Normal şartlarda araç trafiğinin yoğun olarak kullanıldığı Ulubatlı sokaka gelen sürücüler, yol üzerinde namaz kılındığını görerek geri dönmek zorunda kaldılar.

CEMAAT TEPKİLİ

Öksüz Tekke Cami’nin hemen yanında bulunan 100. Yıl İlkokulu’nun bahçesi boş dururken namazın yolda kıldırılmasına cemaat tepki gösterdi. Sadece şeritlerle kapatılarak güvenliği sağlanan yolda namaz kılmanın can güvenliği açısından son derece elverişsiz olduğunu belirten vatandaşlar yetkililerden daha sağlıklı kararlar beklediklerini söylediler.

  • CEMAAT YOLDA NAMAZ KILDI
  • CEMAAT YOLDA NAMAZ KILDI
3 yorum yapılmış
  • Cumamubarekgn
    12 Haziran 2020 • 10:24
    Okul bahçesinde kılınabilir doğru.yalnız cemaatten tepki veren yoktu. Bu fotoğrafı çeken abimiz gelmişken cuma namazını keşke kılsaydı daha çok kar ederdi.
  • adnan
    13 Haziran 2020 • 01:15
    imam efendi yaya geçidi üzerinde durmuş
  • harbici
    13 Haziran 2020 • 02:31
    Kültür mah. Fatih camisinin bahçesicemaati almadığı için yan taraftaki okulun bahçesi cemaate açıldı. Burda niye açmadılarki
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.