VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"RANDEVU SİSTEMİNE GEREK OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

4 Haziran 2020

.....................................................

Gölcük Tabiat Parkı'nın işletmeciliğini yapan Bolu Belediyespor'un Başkanı Sinan Barut, Bolu Valisi Ahmet Ümit’in tabiat ve milli parklarda uygulamaya geçirilmesi planlanan randevu sisteminin gereksiz olduğunu savunarak, “Burası çok dip dibe olacağınız milli bir park değil. Alan geniş olduğu için kurallara uyulduğu sürece biz randevulu sistemin gerek olmadığı kanaatindeyiz” dedi.

1 Haziran itibariyle koronavirüs tedbirlerinin gevşetilerek normalleşme dönemine girilmesiyle birlikte doğayla iç içe olan tabiat ve milli parklara da yeni kurallar getirildi. Gölcük Tabiat Parkı’nda da normalleşme dönemi için Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yeni kurallar hayata geçirilecek. Tabiat parkında yapılacak yeni düzenlemelerle ilgili Gölcük’te açıklamalarda bulunan Barut, “Girişte ateş ölçerle insanların ateşleri ölçülecek, vatandaşlara sosyal mesafelere göre yönlendirme yapılacak. Buna dikkat çekici tabelalar asılacak. Masa mesafeleri dikkate alınacak. Belli bölgelere dezenfektan stantları koyduk. İnsanlar güvenle Gölcük’e gelebilecek. Amaç burada vatandaşları kalabalık caddelerden çekip doğaya salgının bulaşma ihtimalinin daha az olduğu sakinliğe çekmek.” diye konuştu. 
MÜFETTİŞLER GÖLCÜK’TE İNCELEMELERDE BULUNDU
Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden gelen müfettişlerin Gölcük’te incelemelerde bulunduğunu hatırlatan Barut, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Pandemi sürecinde talimatları zaten gösterdiler. Biz buradaki bütün restoran sahiplerine, bütün işletme sahiplerine uyulması gereken kuralları anlattık. Nelere dikkat edilmesi konusunda gerekli tüm çalışmaları yaptık. Sosyal mesafeyi ayarlayıp herkesin rahatça ailesiyle daha sakin ve huzurlu bir şekilde geleceği bir Gölcük planlıyoruz. Çalışan personel sayımızı arttırdık. Kuralları anlatan broşürler hazırlıyoruz. Maskelerin nasıl nerede kullanılacağını, sosyal mesafe kuralını, denetimlerin nasıl yapılacağını, tüm bu tedbirlerin anlatıldığı, tanıcı bir broşür olacak. Gölcük huzurlu bir şekilde gezilecek bir ortam haline dönüşecek. 
RANDEVU SİSTEMİNE GEREK OLMADIĞI KANAATİNDEYİZ
Vali Ümit’in tabiat ve milli parklara girmek için randevu sisteminin getirilmesi kararını da değerlendiren Barut, “Valimizin endişesini anlayabiliyoruz. Bir yandan insanların evlerinden sıkılıp doğal parklara akın edeceği endişesini anlayabiliyoruz. Ama elimizdeki verilerle ve buranın büyüklüğüne göre vardığımız sonuca göre şehir içindeki riskten fazla bir riskte yok.  Zaten içerideki yoğunluğa göre giriş kapıları kapatılacak. Belli sayının üzerinde kimse alınmayacak. Burası çok dip dibe olacağınız milli bir park değil. Alan geniş olduğu için kurallara uyulduğu sürece biz randevulu sistemin gerek olmadığı kanaatindeyiz. Randevu sistemi olmadan biz bunun üstesinden geliriz diye düşünüyoruz. Valiliğin önceden aldığı kararlara da kesinlikle uyulacaktır. Uyulması için iki kat fazla insan burada görevlendirdik. Biz AVM’deki, kapalı yerlerdeki, caddedeki yoğunluk riskin daha fazla olacağını düşünüyoruz. Burada yığılma daha azalacak. Bu aşamada herhangi bir randevu sistemi söz konusu değildir. İleride çok büyük bir yoğunluk olursa bunu değerlendiririz. İnsanlar bu güzelliklerden mahrum kalmayacak. Bu gibi yerlerin açık olması gerekiyor. Ekonomi ve turizm açısından buraya gelen insanlar ekonomiyi canlı tutuyor.” şeklinde konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.