VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖĞRENCİLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

3 Haziran 2020

.................................................................................................

HABER: Havva AKÇA - Berfin MUTLU 

Bolu’da üniversite öğrencilerinden oluşan bir topluluk sokak hayvanlarının beslenme ve tedavi ihtiyaçlarını karşılıyor. BOLUHAYSEV topluluğunun kurucusu Musa Kargaoğlu sokak hayvanlarının bütün ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirterek, ’Bolu’da şimdiye kadar gördüğünüz kaç tane köpek varsa hepsi bizim mamamızı yemiştir’’ dedi.

Bolu’da çoğunluğu öğrencilerden oluşan BOLUHAYSEV isimli bir topluluk her gün düzenli olarak sokak hayvanlarını besleyip tedavi ihtiyaçlarını karşılıyor.

BOLUHAYSEV topluluğunun yöneticisi Musa Kargaoğlu, ‘’Topluluğumuz genel olarak üniversite öğrencilerinden oluşan bir topluluk. 2018’den beri aktif olan bir topluluğuz. İlk başlarda yaklaşık 4-5 arkadaş bu işe girdik. Kendi çevremizle başladık. Evlerin önüne mama koymak, sokakta gördüğümüz yardıma muhtaç hayvanları tedavi ettirmek, masrafların karşılamak gibi şeylerle başladık. Bizim bu topluluğun sayfasını kurma amacımız sokak hayvanlarının beslenmesi ve ihtiyaçlarının görülmesidir. Onun yanında ayrı olarak yolda yaralı bir hayvan gördüğümüzde kedi, köpek olabilir, bunun için tedavi masrafları var. Örneğin bir köpeğin kolu veya bacağı kırılmış olabiliyor, bir araba çarpmış olabiliyor. Toplumumuzda şöyle bir zihniyet var, çoğu bilinçsiz. Sokakta bir hayvan gördüğümüzde, çarptığınızda onu herhangi bir veterinere götürdüğünüz zaman hiçbir şekilde sizden ücret istenmiyor. Zaten sizin aracınıza yaptırmış olduğunuz kasko ya da sigorta bunu karşılıyor. Bu konuda bilinçsizler.

Gelir olarak ise bizim öncelikte instagram sayfamızın profilinde direkt olarak girince bir mama linkimiz var. Mama linkinin üzerinden hiç sayılabilecek bir fiyatla bir kilo mama alıp bize gönderebiliyorsunuz. 15 kilo mama olduğu zaman bize geliyor. Günlük olarak beslemeye çıkınca günde yaklaşık olarak 10 ile 20 kilo arası mama dağıtımı yapıyoruz. Biz de mama olmazsa dağıtamıyoruz’’ dedi.

BOLU’DA EN BÜYÜK EKSİK HAYVAN BARINAĞININ KÜÇÜK OLMASI

Bolu’da hayvan barınağının küçük olmasının bir eksiklik olduğunu belirten Musa Kargaoğlu, ‘’Çoğumuz öğrenci olduğu için öğrenci bütçesini herkes bilir. Çok başımız sıkıştığı zamanlar özellikle kış aylarında çoğu zaman kediler, köpekler hatta güvercinler bile yiyecek bir şey bulamıyor. Bu durumlarda ise şuan whatsapp grubumuzda yaklaşık 50 kişi falan var oradan bir yardım başlatıyoruz. Herkes ne kadar katabilirse eğer öyle oluyor ve beslememize çıkıyoruz. Sayfa ve topluluk olarak faaliyetimiz aşırı fazla. Ama en ufak bir iş bile maddiyat olmadan yapılmıyor. Şuan biz resmi bir dernek değiliz, sadece bir topluluğuz. Bu yüzden herhangi bir yerden nakit olarak bir yardım talebimiz olamıyor. Öyle durumlarda şuan belediye ile irtibat haline geçeceğiz. İsteğimiz bu sokak hayvanları için, mesela şuan karaçayırdayız. Burada 5 tane köpek kulübesi olsa bence çok güzel olur. Karaçayırda bir tane köpek yok çünkü. Biz buraya her geldiğimizde 5 ile 10 arası köpekle karşılaşıyoruz. Bunların hepsi sokak köpeği ve herhangi bir saldırganlıklarına ben hiç denk gelmedim, aşırı sevimliler. Belediyeden isteğim, mama kapları çoğaltılabilir. Örneğin belli bir bölgeye bir tane mama kabı bırakıldığı zaman, köpekler çete halinde gezer diyorlar ya, o bölgenin en güçlü köpeği kimse o mama kabı onundur. Onun olmadığı zamanlarda kalanları yavrular ve küçükler yer. Bolu’da en büyük eksik hayvan barınağının küçük olması, belli bir sınırda alım yapılıyor. Yolda yaralı bir hayvan gördüğünüzde belediyeyi aramanız ve bildirmeniz yeterli oluyor. Belediye direkt gelip hayvanı alıyor ve tedavisini yapıyor. Sonra alındığı yere tekrar geri bırakılıyor. Bu konuda Tanju bey aşırı yardımcı oluyor bize. Sabit görüşüyoruz kendisiyle de. Herhangi bir ihtiyacınız olduğu zaman kesinlikle bana gelin diyor. Ona da teşekkür ediyorum. Bir whatsapp grubumuz var gönüllü arkadaşlarımızla haberleşmemiz oradan oluyor bizim. Orada 50 kişiyiz, bunların yaklaşık 30’u öğrencidir, 20’si Bolu’nun yerli halkıdır. Öğrenci arkadaşlarımızla biz genelde beslemelere çıkıyoruz. Çünkü kiminin parası kiminin duası hesabı, öğrencilere çok fazla nakit konusunda yüklenmek istemiyoruz. Her gün belirli saatlerde beslememiz oluyor bizim, instagram sayfamızdan bunları görebilirsiniz zaten’’ dedi.

  • ÖĞRENCİLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
  • ÖĞRENCİLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
  • ÖĞRENCİLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
  • ÖĞRENCİLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
  • ÖĞRENCİLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
  • ÖĞRENCİLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
  • ÖĞRENCİLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
  • ÖĞRENCİLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
  • ÖĞRENCİLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
  • ÖĞRENCİLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
1 yorum yapılmış
  • Fehimeozyilmax
    3 Haziran 2020 • 06:42
    Cok guzel ve ornek bir davranış zaten Atatürk ne demiş benim umudum genclerdedir demiş bu tür ornek davranışları bize ve herkese gösterdiğiniz cok teşekkürler herkes bundan says alsın heleki bugünlerde hayvanlara karşı yapılan vahşete karsi
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.