VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

VATANDAŞLAR OTOGARA KOŞTULAR

27 Mayıs 2020

............................................................

Ülke genelinde uygulanan Ramazan Bayramını kapsayan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ardından vatandaşlar,  Bolu Otogarında uzun kuyruklar oluşturdu.

İçişleri Bakanlığınca yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında şehirlerarası otobüs seferlerine kısıtlama getirilmişti. Yaklaşık iki aydır devam eden kısıtlamanın ne zaman biteceği, otobüs seferlerinin başlayacağı tarih ve otogarların ne zaman faaliyete geçeceği vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Yeni tip korona virüs salgını ile  mücadele çerçevesinde hayata geçirilen normalleşme sürecine dair atılan adımların ardından, komşu iller arasındaki seyahat kısıtlamasına son verilmesi otobüs firmalarını rahatlattı. Bolu Metro Turizm Müdürü Hüseyin Güney, içişleri bakanlığı genelgesiyle otobüs seferlerine getirilen kısıtlama ve yeni seyahat etme kurallarına dair bilgiler verdi.

“OTOBÜS SEFERLERİMİZİ ÇOĞALTTIK”

Bolu Metro Turizm Müdürü Hüseyin Güney, korona virüs salgını sürecinde seferlerinin devam ettiğini belirterek, “Pandemi döneminde günde 3-4 sefer yaptık. Oda seyahat izin kurulundan aldığımız izinlerle otobüslerimizi kaldırdık. Karadeniz bölgesine çay işçileri için bayrama yakın otobüs seferlerimizi çoğalttık. Günlük seferlerimiz 10-15-20 arasında oldu” dedi.

“BİRAZ SABRETSİNLER”

Ramazan bayramının ardından otogarda oluşan yoğunluğun devam edeceğini de ifade eden Güney;  “Bayram dönüşünde görüldüğü gibi yoğunluk var. Yine izin kurulu 24 saat açık. Valiliğimizin aldığı karar doğrultusunda. Vatandaşlar, izin kurulundan aldıkları belgelerle bize geliyorlar. Biz de onlara göre sefer düzenleyip, biletleyip seyahatlerini yönlendiriyoruz. Biraz daha sabretsinler. 4 Haziran’da bütün firmalar açılacak. İnşallah eski günlerimize hep birlikte kavuşacağız. 4 Haziran’a kadar sabır diyorum” şeklinde konuştu.

 “ULAŞTIRMA BAKANLIĞI RAYİÇ FİYAT BELİRLEDİ”

Güney, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından karayolu yolcu taşımacılığı bilet fiyatları hakkında da konuşarak,“1 Ekim’e kadar araçların kapasitesinin yarısını taşıyabiliyoruz. Bununla alakalı da Ulaştırma Bakanlığı rayiç fiyat belirledi. O fiyatlara uyarak bilet kesiyoruz” diye konuştu.

“ARAÇ İÇİ TEDBİRLERİMİ ALIYORUZ”

Hüseyin Güney, otobüs seferleri öncesi hijyen kurallarının araç içerisinde uygulandığını kaydederek; “Bizim kendi aldığımız tedbirler var. Araçlarımız sefere çıkmadan önce yıkanıyor, dezenfekte yapılıyor. Araç için çalışan personellerimiz kolonya ikramı yapıyor. Dezenfekte bulunduruyoruz. Araç içinde maskesiz olan yolcularımızı uyarıyoruz. Maskeleri yoksa maske veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Güney, vatandaşlara seyahat izin belgelerini nasıl almaları gerektiği konusunda yardımcı olduklarının da altını çizerek;  “Vatandaşlarımız şu anda otogarlara geliyor. Bizi arıyorlar izin nasıl alabilir diye. Biz de onları yönlendiriyoruz. Alo 199, seyahat izin belgesi bürosundan ve e-devletten alabilecekleri yönünde bilgilendiriyoruz. Ayrıca, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için her yere seferimiz var. Bir de vatandaşlarımızın maske kullanımına dikkat etmelerini rica ediyoruz” dedi.

  • VATANDAŞLAR OTOGARA KOŞTULAR
  • VATANDAŞLAR OTOGARA KOŞTULAR
  • VATANDAŞLAR OTOGARA KOŞTULAR
  • VATANDAŞLAR OTOGARA KOŞTULAR
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.