VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

VALİ RAMAZAN BAYRAMI TEDBİRLERİNİ AÇIKLADI

22 Mayıs 2020

..................................................................

Bolu Valisi Ahmet Ümit,  Ramazan Bayramı için alınan tedbirleri açıkladı. Vali Ümit, “Market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler,  23 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00 – 17.00 arasında açık olacaktır. Ancak bu süre içerisinde araç kullanılmamak ve meskenlere en yakın işletmelerden alışveriş yapılmak kaydıyla ihtiyaçlar karşılanabilecektir.  Market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler, 24, 25 ve 26 Mayıs günleri kapalı olacaklardır” dedi.

İlimizde bugüne kadar çok sayıda test yapıldığını açıklayan Vali Ümit, “Türkiye ortalaması kadar olmasa da Bolu’da da pozitif vakalarla karşılaştık ve halen karşılaşmaya devam ediyoruz. Maalesef virüs sebebiyle 3 vatandaşımızı da kaybettik. Ancak bunun dışında virüsün tedavisinde oldukça başarılı olduk" şeklinde konuştu.

ALINAN TEDBİRLER

Vali Ümit, sokağa çıkma kısıtlamasının günlük hayata etkisini en az düzeyde tutabilmek amacıyla alınan tedbirleri şöyle açıkladı:

"22 Mayıs Cuma, yani bugün saat 24.00’dan itibaren Arife Günü ve Bayram süresince ülke genelinde 4 gün süre ile tüm vatandaşlarımıza istisnalar dışında sokağa çıkma kısıtlaması getirildi.

Market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler,  23 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00 – 17.00 arasında açık olacaktır. Ancak bu süre içerisinde araç kullanılmamak ve meskenlere en yakın işletmelerden alışveriş yapılmak kaydıyla ihtiyaçlar karşılanabilecektir.  Market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler, 24, 25 ve 26 Mayıs günleri kapalı olacaklardır.

Bayram süresince ekmek üretimi ve dağıtımı yapacak olan fırınlar belirlenmiştir. Bayram süresince şubeleriyle birlikte il merkezinde 44 ilçelerde ise 24 olmak üzere toplam 68 fırın hizmet verecektir. Görevli 68 fırın tarafından il merkezi, ilçeler ve köylerimizin ihtiyaçları karşılanacaktır. Bayram süresince restoran, lokanta ve tatlı üretimi yapan işyerleri sadece evlere servis yapmak kaydıyla açık olacaktır.

İLÇELERDE DE TEVBİRLER ALINDI

Yapılan kura çekimi neticesinde il içerisinde 4 adet, şehirlerarası otoyolda 50 km’ye bir olmak üzere yeteri kadar akaryakıt istasyonu açık olacaktır. Aynı şekilde ilçelerde de tedbirler alınmıştır. Şehir içinde, ilçelerimizde ve köylerimizde gerek şehirlerarası yollarda gerekse otoyolda Emniyet ve Jandarma birimlerimizden toplam her gün 750 personelden müteşekkil 200 ekip görev yapacaktır.

Şehitlerimizin kabirleri birinci derece yakınları tarafından bayramın 1. günüyle sınırlı olmak kaydıyla ziyaret edilebilecektir.

Şehitlerimizin kabirleri ayrıca Valiliğimizin düzenlediği program dahilinde bayramın 1. günü şehit ailelerimizle birlikte ziyaret edilecektir.

Bayram süresince hastanelerimiz açık olacaktır. Yeterli ve ilgili sağlık personeli görevlendirilmiştir.

Yaşlılarımıza bakımla görevli olan vatandaşlarımız pozisyonlarını belgelemek suretiyle bu görevlerini yapabileceklerdir.

Gaz, su, elektrik, telefon, internet vb. ihtiyaçların karşılanması için ilgili kurumlarımız uyarılmıştır.

Can dostumuz sokak hayvanlarının ihtiyaçlarının karşılanması için gönüllü ve /veya resmi 40 personelimiz ve vatandaşımız görevlendirilmiş olup ne zaman nerede mama bırakacaklarının planlaması yapılmıştır.

Bütün çalışmalar her alanda ve her noktada daima koronavirüsle mücadele kurallarına uygun yapılacaktır. Özellikle sosyal mesafenin uygulanmasına ev dışında her alanda mutlaka maske takılmasına ve hijyen şartlarının yerine getirilmesine öncelikle ve özenle dikkat edilecektir.

RAMAZAN AYI FAALİYETLERİ

Bunların dışında yukarıda da bahsedildiği gibi pandemiyle mücadele sebebiyle stabil bir Ramazan Ayı geçirmiş olmamıza rağmen, devletimiz ve vatandaşlarımız ile birlik ve beraberlik ruhuyla birçok güzel hizmetleri de gerçekleştirdik.

a-Valiliğimizin öncülüğünde ve organizasyonunda ilimizde bulunan bütün öksüz ve yetim çocuklarımız münasip şekilde ziyaret edilerek hediye ve harçlıkları takdim edildi.

b-Aynı şekilde bütün Şehit yakınlarımız ve Gazilerimiz ziyaret edildi.

c-Devletimiz tarafından Ekonomik Destek Paketi çerçevesinde 6791 aileye 6.791.000 TL takdim edilmiş ve bu paralar Valiliğimizin organizasyonunda hak sahiplerine evlerinde teslim edildi.

d-Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız tarafından Ramazan süresince 9.685 aileye 9.685.000 TL yardım yapıldı.

e-Valiliğimizin koordinesinde işadamlarımızın destekleriyle Kızılay marifetiyle her gün 650 kişiye sıcak yemek yapılıp evlerine teslim edildi. Yemeklerin teslim işlemlerini gönüllü öğretmenlerimiz yaptı.

f-Valiliğimizin organizesinde kamu ve özel sektör kuruluşlarımız ve STK’larımız tarafından 10 bin 100 adet gıda paketi muhtaç ailelerimize ulaştırıldı.

g-Vefa Sosyal Destek Gruplarımız tarafından bugüne kadar 65 yaş üstü ve 20 yaş altı olmak üzere 40 bin talep yerine getirildi.

h-Valiliğimizin organizasyonunda “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasına kamu çalışanlarımız ve bazı vatandaşlarımız tarafından 92 bin TL katkı sağlandı. Halen yardımlar sürüyor.

 Bu bayramın tüm insanlığın hayırlarına vesile olmasını canı gönülden niyaz ediyorum. Şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz başta olmak üzere tüm hemşehrilerimizin ve İslam aleminin bayramlarını kutluyorum.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.