VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İMAR MÜDÜRLÜĞÜNE GİRİLMEZ İMAJINI YIKIP ATTIK

22 Mayıs 2020

.........................................

HABER - Ayşe Songül Erhan

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Mansur Şen, İmar Müdürlüğünün kapısını vatandaşlara açtıklarını ifade ederek, “Ranta bağlı işlemleri rantiyeli işlere fırsat vermemeye çalışıyoruz. Burası kimsenin babasının malı değil. Güçlünün değil haklının söz sahibi olduğu bir sistem üzerine çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Bolu Belediyesi’nin geçmiş dönemlerinde en çok tartışılan birimleri  arasında yer alan İmar Müdürlüğü’nden sorumlu olan Şen, göreve geldikten sonra sorumlu olduğu birimin kapılarını vatandaşlara açtıklarını söyledi. İmar Müdürlüğü’ne giremeyerek kapıda nöbet tuttuğunu ifade eden Şen, “Belki bazen içeri girerdik o şekilde görüşme yaparlardı. Şimdi tamamen kapılar açık şeffaf, vatandaşımız herkes de orada sorunlarını görüşebiliyor, çözemeyenler bize gelebiliyor biz onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Tamamen orada da vatandaşa hizmet konusunda, o duvarlar yıkılmış durumda. Yani o imar Müdürlüğünün kapısından girilmiyor cümlesi bizim burada artık kullanılmaz. Biz o imajı yıktık attık.” dedi.

İŞLEMLER EN KISA SÜREDE ÇÖZÜLÜYOR

Şen, İmar Müdürlüğüne gelen başvuruların en acil şekilde cevaplandırılmaya çalışıldığını belirterek şunları söyledi:
“Vatandaş gelip rahatça istediği kişiyle görüşebiliyor. Şimdilik biz tamamen serbest bıraktık. İleride çok kalabalık ortamlarda çalışma saatleri personelin performansını olumsuz etkileyecek olursa belki düzenleme olur. Belirli çalışma saatleri getirilebilir. Çünkü devamlı vatandaş ile temas kurduğun zaman çalışmayı engelleyebilir. Bu nedenle yeni bir düzenleme planlama yapılsa dahi ancak yasaklama kesinlikle gelmez. Şu anda böyle bir düzenlemeye ihtiyacımız yok.”

İMAR MÜDÜRLÜĞÜ TEHLİKELİ BİR YER

İmar Müdürlüğü’nün emlak işlerini yürütmesinden dolayı tehlikeli bir yer olduğuna işaret eden Şen, “Mühendis, mimar arkadaşlarımıza, harita mühendisi arkadaşlarımıza hepsine açık burası. Bizlerle çok rahat temas kurabiliyorlar bize çok kolay ulaşabiliyorlar. Biz de piyasadan geliyoruz az çok onların dertlerini biliyoruz. Onlarla aynı iklimi teneffüs ettiğimiz için dertlerini anlayabiliyoruz. Ama dediğiniz gibi İmar Müdürlüğü biraz tehlikeli bir yerdir, rantın döndüğü bir yerdir. Emlak işlerinin döndüğü yerdir. İnsanların farklı bakışları, farklı talepleri olabilir. Biz de onlara dikkat etmeye çalışıyoruz şaibeli işlerden uzak durmaya, müsaade etmemeye çalışıyoruz. Bu konuda da eleştiriye ve bilgiye de açığız üzerine gitmemiz gereken konular varsa üzerine gideriz buna da açığız.” dedi.

RANTİYELİ İŞLEMLERE FIRSAT VERMİYORUZ

Ranta bağlı işlemlere fırsat vermediklerinin altını çizen Şen, “Kişiye özel imar planlarında, 18’inci maddeye dayanan uygulamalarda, ranta dayalı, kişiye özel işlemleri bir taraftan araştırıyoruz. Gördüğümüzü düzeltmeye çalışıyoruz. Ranta bağlı işlemleri, rantiyeli işlere fırsat vermemeye çalışıyoruz. Burası kimsenin babasının malı değil. Burayı hem kamunun hem vatandaşın hakkının savunduğu bir yer haline getirmeye çalışıyoruz. Güçlünün değil haklının söz sahibi olduğu bir sistem üzerine çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

EN ÇOK ŞİKAYET 18’İNCİ MADDEDEN GELİYOR

İmar Müdürlüğü’ne en çok 18’inci maddeden dolayı şikayetlerin geldiğini açıklayan Şen, şunları söyledi:
“Planlama yapılan yerlerde eskimiş, yıkılmaya yüz tutmuş köhne evlerin kaldırılması olayları var. Yeni 18’inci madde uygulamalarının yapıldığı yerlerde itirazlardan dolayı tekrar düzenlemeye gidilmesi çalışmaları var. En çok şikayetler bu 18’inci maddeden dolayı geliyor. Bunun bazılarında haklılık payı var bazılarında ise yok. Plan yapıldıktan sonra vatandaşa itiraz hakkı doğuyor. Bu itirazlar değerlendirildikten sonra haklılık payı varsa belediye bunu değerlendirip düzeltiyor. Ama daha sonra tastikten sonra dahi 2-3 sene sonra vatandaş mahkeme kanalıyla imar planını 18’inci maddeyi kaldırabiliyor. Bundan dolayı diğer vatandaşlarda mağduriyetler doğuyor. Vatandaş bunu yanlış anlayabiliyor. Orada belediyenin bir şeyi yok. Belediye anca gelen kararları uygulamak zorunda. Bazen bu uygulama süresi uzuyor.  İnsanlarda bu sürede tabi imar planı alamıyorlar, proje yaptıramıyorlar, yerleri var değerlendiremiyorlar ve beklemek zorunda kalıp mağdur oluyorlar. Fakat bu belediyenin elinde olmuyor kanunlardan geliyor. Biz o işleri hızla çözümlemeye çalışıyoruz.”

6 yorum yapılmış
  • sanal
    22 Mayıs 2020 • 09:45
    Biz heralde başka şehirde yaşıyoruz
  • Mehmet
    22 Mayıs 2020 • 11:37
    Tam rant yeri. Aynı sokaktaki iki kişinin Atık Parsel için metrekareye birinden 160 TL diğerinden 500 TL isteniyor. Ne Adalet ama
  • Muhsinosmanolu
    22 Mayıs 2020 • 11:49
    11.500 TL çöp konteyner parasınıda makul yapsan başkanım
  • ppolat
    22 Mayıs 2020 • 16:01
    Bi de haksızlıklar yapılmasa bu dairede çok ıyi ölür.sana % 100 imar bana %10.Neyseki inşaat sektörü bitti.
  • Bolulu
    24 Mayıs 2020 • 09:34
    Belediyeye bağlı yerlerde Vatandaş kendi tapulu tarlasına ev yapacak 18 . Maddeden dolayı yol geçmiş evini yapamıyor belki o yol 20 30 sene sonra yapılacak bunların düzeltilmesi gerekir belediye olarak bir şey yapamıyoruz demek olmaz bu vebali şu andaki belediye düzelterek vatandaşın gönlünü kazanmalı
  • Bolulu
    25 Mayıs 2020 • 02:54
    Yasada en fazla % 40,o da belli hizmetleri yapmak için deniliyor. Ama eleştirdiğiniz Alaattin Yılmaz gibi yapıp % 40'ına el koyuyorsunuz.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.