VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

VİRÜS KONTROL ALTINDA AMA TEHLİKE SÜRÜYOR

21 Mayıs 2020

...........................

HABER / BÜLENT VELİOĞLU – MUTLU YUCA

Bolu Valisi Ahmet Ümit, koronavirüs salgınının başladığı günden itibaren testler yapıldığını belirterek, “Kentteki vaka durumu kontrol altında ancak pozitif vakalar çıkmakta yani tehlike sürmekte. Umre’den Bolu’ya kayıt dışı gelen bin 1100 kişi tek tek tespit edilerek karantina tedbirleri uygulandı.” dedi.

Vali Ümit, koronavirüs salgınının başladığı ilk günden itibaren kentte alınan önlemleri ve tedbirleri Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu ve Mutlu Yuca’ya anlattı. Koronavirüs salgınının ilk günlerinde Bolu’da vakaların olduğunu anlatan Vali Ümit, “Koronavirüs vakalarının başladığı ilk günler vaka sayıları bakımından çok sakindi, sonrasında hafif bir yükselme oldu ve ardından da düşmeye başladı. Aldığımız tedbir, çalışan arkadaşlarımızın gayreti, fedakarlığı, hususiyle vatandaşlarımızın bir yandan kurallara uyma konusundaki hassasiyeti diğer yandan uygulamalara destekleri çok etkili oldu. Şu an koronavirüs vakaları düşüşte. Ama yine de hemen hemen her gün filyasyon ekipleri pozitif vakalar  yakalıyor. Testler ve koronavirüs salgını devam ettiği sürece pozitif vakalar ile karşılaşacağız.” diye konuştu.

VAKA SAYILARINI İKİ NEDENDEN DOLAYI AÇIKLAMIYORUZ

Vali Ümit, vaka sayılarını açıklama nedenlerini sıralayarak şöyle konuştu:
“Tedbirlere rehavete kapılmadan hep beraber uymaya devam edeceğiz. Vaka sayıları iki nedenden dolayı açıklamıyoruz. Birincisi, Sağlık Bakanlığı tarafından veriler açıklanıyor, rakamsal değerleri onlar açıklıyorlar. İkincisi vaka sayısı iyi olan illerde bu ciddi şekilde rehavete yol açabilir. “ 
Koronavirüs vakalarının ilk görülmeye başladığı andan itibaren Ankara ve İstanbul yönünden gelen insanları karantina tedbirlerine tabi tuttuklarını kaydeden Vali Ümit, şunları söyledi:
“il dışından gelen insanları 14 gün evlerinde gözlem altına aldık. Bu kişilerden taahhütler alındı ve bu kişiler sağlık ekipleri tarafından her gün aranıp evlerine gidilerek kontrol edildi. Dışarıya çıkanlara da ciddi oranda cezalar yazıldı. Hiçbirini affetmedik. Dışarıdan gelen pazarcıları engelledik. Kendi ilimizin pazarcıları pazarcılık yapabiliyor. İl dışından gelen tuhafiyecilerin de kente gelmesine şimdilik izin vermiyoruz.  Vaka sayılarında yapılan test sayılarına göre yüzde 10’u geçen iller oldu bizde bu rakamlar daha iyi. Biz hiçbir zaman yatak sıkıntısı çekmedik. Pandemi hastanesi ilan edilen hastanelerin sadece belli katları çalışıyor. Herkesin görevini iyi yaptığını düşünüyorum ve herkese çok teşekkür ediyorum.”

UMRE’DEN GELEN 1100 KİŞİ TEK TEK BULUNDU

Umre’den kente gelen kayıt dışı kişilerin olduğunu hatırlatan Vali Ümit, kutsal topraklardan gelen bin 100 kişiyi tek tek tespit ettiklerini açıkladı. Vali Ümit, “Umre’den gelen kayıt dışı kişiler vardı ve bunların hepsini tek tek bulduk. Bin 100 kişi civarındaydı ve hepsini sorarak araştırarak bulduk. Telefon açarak, çevreden sorularak ve araştırarak bu kişilerin hepsini yakaladık. Tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hepsi çok iyi çalışıyorlar. Biz şimdiye kadar vatandaşlarımızı daha çok ikaz ettik. En az ceza yazan il olmuş olabiliriz. Ama Cezaları artırdık ve bundan sonra cezaları artırarak yazacağız. “ şeklinde konuştu.

RAMAZAN BAYRAMI TEDBİRLERİ HAZIR

Ramazan Bayramı’nda koronavirüse karşı tedbirlerin de alındığını belirten Vali Ümit, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Ramazan bayramında mezarlık ziyaretleri için tedbirlerimizi planladık. Mezarlık girişlerinde tek giriş yapılacak. Çıkışları tek yada iki yerden yapacağız. Mezarlıklara gelenlerin ateşleri ölçülecek. Sosyal mesafeye mutlaka uyulacak. İki kişi bir araya gelmeyecek. Herkes sosyal mesafeye uyarak duasını edip yakınlarını ziyaret edecek. Şu şartlar altında bugüne kadar gelinen noktada ziyaretleşmek yok, temas yok.Önce yaşam. En güvenilir yer hâla herkesin kendi evi. Zorunlu olmadıkça evlerimizde kalalım”

  • VİRÜS KONTROL ALTINDA AMA TEHLİKE SÜRÜYOR
2 yorum yapılmış
  • Buse
    21 Mayıs 2020 • 09:58
    İzalasyona uymayanlar virüsle ortak olmuşlar. Bütün maddi ve manevi degerlerimize saldırıyorlar. Bunun ne kendileri farkında nede seyircileri.
  • Bolulu
    21 Mayıs 2020 • 22:37
    Ya 15 gün sokağa çıkma yasağı getiremediniz yapilsa idi şimdi tam normal leşme düşünür dük AVM aç faprika üretim elbet üretim önemlidir ama halk insan sağlığı para dan önemli olamalı yazık bolu giriş çıkış KAP'a ne olursa olsun garanti na al yok maske tak takmayana ceza iyi ama maske 100 de 100 koruyomu ya gözler ? Eller saçma saçma işler yaaa
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.