VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TARİHİ ESER OPERASYONU

21 Mayıs 2020

..........................................................

Bolu İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Roma, Bizans, Frig ve Lidya dönemine ait 173 parça tarihi eser ele geçirildi. Tarihi eserle yakalanan 2 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Düzce’den Bolu’ya seyir halinde olan bir otomobilde tarihi eser taşındığı ihbarı üzerine çalışma başlattı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Yapılan istihbari çalışmalar neticesinde A.S.D. ve O.A’nın Düzce’den Bolu’ya tarihi eser niteliği taşıyan materyaller getireceği ve bu materyalleri pazarlamaya çalışacakları bilgisini aldı.

Yapılan takip ve araştırmalar sonucunda Bolu Dağı’nı geçtikten sonra bulunan, Yolçatı köy yolu girişinde oluşturulan kontrol noktasında şüphelilerin içinde bulunduğu araç durdurularak arama yapıldı. Araç içerisinde yapılan aramada Roma, Bizans, Frig ve Lidya dönemlerine ait 102 adet sikke, heykel, haç, yüzük ve ok ucu gibi tarihi eser niteliği taşıyan 71 adet obje ele geçirdi.

Ele geçirilen tarihi eserler muhafaza altına alınırken, araçta bulunan A.S.D. ve O.A. isimli şahıslar gözaltına alındı. Şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere jandarma komutanlığına götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

1 yorum yapılmış
  • Ali
    21 Mayıs 2020 • 01:56
    Şu Bolu'nun yerel mobil gazeteleri iyi güzel haber yapıyor da ulan arkadaş niye bit gibi resim koyuyorsunuz ya ne yakinlastiriliyor ne büyüyor ne de ne bok oldugu anlaşılıyor.Al evde otur kendi kendine bak dur resimlere
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.