VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"SÜRECİ DAHA RAHAT GEÇİRDİK"

19 Mayıs 2020

........................................................

Haber: Sevgi PİLGİ

Koronavirüs salgını sürecinde en az etkilenen sektörlerden birisi kırtasiyeler oldu. Salgın boyunca kırtasiyeciler açık durmaya devam etti. Kampüs Kırtasiye işletme sahibi Erhan Çiçek, “En azından bu süreci diğer sektörlere göre daha rahat geçirdik.  Bizim sektörümüz eğitimle ilgili bir sektör olduğu için, bitmeyen sektörlerden birisi. Belli oranlarda değişimler oluyor ama uzun yıllar devam edecek bir sektör” dedi.

Koronavirüs salgını ortaya çıktığından beri ülke genelinde birçok işletme dükkanlarını kapatırken, kimi işletmeler de salgın sürecinden hiç etkilenmedi. Bu işletmelerden birisi olan kırtasiyecilik sektörü faaliyet göstermeye devam etti.

Bolu’da Kampüs Kırtasiye, diğer kırtasiyeler gibi bu süreçte hizmet vermeye devam etti. Kampüs Kırtasiye işletme sahibi Erhan Çiçek, bu süreçte en az etkilenen sektörlerden birinin kırtasiyecilik sektörü olduğunu belirterek, “Diğer sektörlerden hiç çalışamayan arkadaşlarımız var. Bu insanların ödemeleri, kiraları var. Diğer arkadaşlarımız gibi tamamen kapalı kalmadık. Ufak tefek aksamalar oldu ama  en azından bu süreci diğer sektörlere göre daha rahat geçirdik.  Bizim sektörümüz eğitimle ilgili bir sektör olduğu için, bitmeyen sektörlerden birisi. Belli oranlarda değişimler oluyor ama uzun yıllar devam edecek bir sektör” şeklinde konuştu.  

“E- TİCARET DAHA POPÜLER HALE GELDİ”

Erhan Çiçek, salgın sürecinde alışveriş alışkanlıklarının değiştiğini, kendilerinin de online sisteme geçtiklerini belirterek, “Salgının olumsuz tarafını bertaraf etmek için evlere teslim yöntemine geçtik. Bu müşterilerimizin çok hoşuna gitti. Bununla beraber e-ticaret gibi bir eksiliğimizin olduğunu öğrendik. Bunun için gerekli adımları attık zaten. Bu süreçten sonra da online siparişlerimiz olacak, e- ticarete devam edeceğiz. Bu dönemde evlere teslim daha popüler hale geldi” dedi.

İşletme olarak, süreç boyunca müşteri mağduriyetini en aza indirdiklerini ifade eden Çiçek, “Kendini izole eden, evden dışarıya çıkmayan vatandaşlar, kapıya teslimi tercih ediyor. En başta sınav kitapları, okuma kitapları çok tercih ediliyor. Mail atıp fotokopi isteyenler oluyor.  Normal zamanda sipariş verdiğimiz zaman bir iki güne gelir. Şuanda bir hafta geçtiği oluyor. Bunun sebebi toptancılarımızın büyük şehirlerde; devletin yasakladığı zamanlarda çalışmıyor olmaması ve kargolardaki yoğunluğun çok olması” ifadelerini kullandı.  

BU SÜRECİ HEP BERABER ATLATMAMIZ GEREKİYOR

Bu süreçte herhangi bir zam yapmadıklarını vurgulayan Erhan çiçek, işletmede aldıkları tedbirler anlattı: “Maske, dezenfektan tedarik ettik. Maske takmayan doğru dürüst bir müşteri yok.  Olmayınca uyarıyoruz, yoksa biz tedarik ediyoruz.  Sosyal mesafe kuralları çerçevesinde kasa önünde mesafeyi ayarladık. Hem müşterilerin hem de çalışanlar için dezenfektanlar koyduk. İnsanlar dikkat etmeye devam etsinler. Sonrasında daha rahat olabilmek için şimdiden daha dikkatli olmalıyız. Bu süreci hep beraber atlatmamız gerekiyor.”

  • "SÜRECİ DAHA RAHAT GEÇİRDİK"
  • "SÜRECİ DAHA RAHAT GEÇİRDİK"
  • "SÜRECİ DAHA RAHAT GEÇİRDİK"
  • "SÜRECİ DAHA RAHAT GEÇİRDİK"
  • "SÜRECİ DAHA RAHAT GEÇİRDİK"
  • "SÜRECİ DAHA RAHAT GEÇİRDİK"
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.