VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KUAFÖRLERDE DURUM NASIL?

18 Mayıs 2020

...........................................

 HABER- Ayşe Songül Erhan

Bolu’da, korona virüs yasağı nedeniyle 2 ay kapalı kalan kuaförlerin tekrar açılmasıyla kuaför ve berberlerde beklenen yoğunluk yaşanmadı. Bolu’da hizmet veren Oktay Bağcı unisex kuaförü çalışanı Berrin Günenç, “Kuaförler açılalı 1 hafta oldu fakat işlerimiz rayına girebilmiş değil, Müşterilerimiz izdiham oldu mu diye soruyor, yoğunluk olacağını tahmin ediyorlar fakat böyle bir yoğunluk olmadı. Vatandaş virüsten dolayı kuaförlere gelmeye çekiniyor” dedi.

Korona virüs tedbirleri kapsamında 2 ay hizmete kapatılan berber ve kuaförler 11 Mayıs tarihinde tekrar açıldı. Bolu’da Borazanlar Mahallesi’nde hizmet veren Oktay Bağcı unisex kuaför de kapılarını tekrar müşterilere açtı. Kuaför çalışanı Berrin Günenç, “Korona virüs tedbirleri ile kuaförlerin kapatılması süreci bizim için çok sıkıntılıydı. Kuaförler direkt kapatıldı ve hepimizin ev kirası, iş yeri kirası faturası doğalgazı var. Biz günlük para kazancı sağladığımız için oldukça zor bir dönem geçirdik. Bize devletten herhangi bir yardım yapılmadı. Kuaför olduğumuz için kredi vesaire bu tarz işlerde çok zor çıkıyor, onlara başvurduk kredimiz şu an bile  sonuçlanmadı. İş yerlerimiz 1 haftadır açık ama bizim için zor süreç devam ediyor. Yardım taleplerinde bulunduk ama bizim için herhangi bir yardım çıkmadı, işyeri kiraları, ev kiraları, elektrik, su, doğalgaz, yiyecek ekmeğimiz bile yoktu. Ailelerimiz burada olduğu için biraz rahat ettik” ifadelerini kullandı.

“İNSANLAR KORKTUĞU İÇİN KUAFÖRLERE GELMİYOR”

Kuaför Günenç, “Bazı müşterilerimiz evlere randevu istedi, kendimizi riske atmamak için gitmedik kimde ne var bilemediğimiz için arasalar da randevu vermedik. Kuaförler açılalı 1 hafta oldu fakat işlerimiz yine rayına girebilmiş değil, kuaförlerde bir yoğunluk oluşmadı insanlar hala çekiniyor. Herkes izdiham oldu mu diye soruyor yoğunluk olacağını tahmin ediyorlar fakat böyle bir yoğunluk olmadı. Zaten 1 saat arayla müşterilerimizi alıyoruz. Sabah 9 - akşam 9 çalışıyoruz. Günde toplasan 5-6 müşteri alabiliyoruz, bu da bizi kurtarmıyor. İnsanlar da gelmeye çekiniyorlar, korkuyorlar. Biz de testlerimiz yapılmış ve negatif çıkmış olmasına  rağmen müşteri ile temas ederken korkuyoruz. Şu an dükkanı açsak da açmasak da çok bir şey değişmedi. Tabii günü kurtaracak kadar para kazanıyoruz. Düğün salonları kapandığı için  düğün sezonunda da çalışmalarımız olumsuz yönde etkileniyor” şeklinde konuştu.

“HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDIK”

Dezenfekte işlemlerini titizlikle yürüttüklerini vurgulayan Günenç, şunları söyledi:

“Korona virüs tedbirleri kapsamında, normalde giydiğimiz kıyafetleri değiştirerek doktor kıyafeti giymeye başladık, bu kıyafetleri burada bırakıyoruz çıkartıyoruz kendi kıyafetlerimizi evimize gidiyoruz. Maskemizi sürekli takıyoruz ve müşterilerimizi de maske takmak korusunda uyarıyoruz. Müşteriye dezenfekte ilacı sıkıyoruz eldivenle işlem yapıyoruz, müşterinin oturduğu koltuklarıda kalkar kalkmaz dezenfekte işlemi uyguluyoruz orayı havalandırıyoruz bütün ürünleri dezenfekte ediyoruz. Havlu filan kullanıyoruz tek kullanımlık ürünler kullanıyoruz, Normalde kullandığımız ürünlerin birkaç defa kullanabilirken şu an  kullan at ürünler kullandığınızdan dolayı ekstra masrafa giriyoruz Işlemlerimize ekstra 5 lira koyup kendimiz hazırladığımız müşteriye özel eldiveni penuarı kullan at havlusu paketinin 5 liraya müşteriye satmış oluyoruz. Müşteri de bunu anlayışla ve memnuniyetle karşılıyor ters tepki almadık .” ifadelerini kullandı. 

  • KUAFÖRLERDE DURUM NASIL?
  • KUAFÖRLERDE DURUM NASIL?
  • KUAFÖRLERDE DURUM NASIL?
  • KUAFÖRLERDE DURUM NASIL?
  • KUAFÖRLERDE DURUM NASIL?
2 yorum yapılmış
  • lhanilbay
    18 Mayıs 2020 • 13:06
    Çok hijyenik ve temiz bir salon öncelikle bulut seymene bu titizliğinden dolayı tşk ederiz
  • semra
    19 Mayıs 2020 • 01:07
    Kesinlikle tedbirlere uymayan onlarca kuaför ve market var. Vatandaş zaten sorumsuz bir de onlar uymuyor. Markete gidiorum bi maske ile giren benim. Herkes mal gibi dolaşıor
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.