VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

PARA CEZASI KESİLECEK

18 Mayıs 2020

..............................................................

Bolu’da Hıfzısıhha Meclisi’nin aldığı kararla il genelinde maskesiz sokağa çıkmak yasaklanırken kurallara uymayanlara idari para cezası kesilecek. Karar bugünden itibaren uygulanmaya başlanacak.

Koronavirüs önlemleri kapsamında sadece kentin en işlek caddesi olan İzzet Baysal Caddesinde maske takma zorunluluğu uygulaması genişletildi. Hıfzısıhha Meclisi’nin aldığı kararla il genelinde maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı. Artık arabalarda da maske takmak zorunlu hale gelecek. 

Bolu Valisi Ahmet Ümit başkanlığındaki Hıfzısıhha Meclisi tarafından alınan kararda, ‘İl ve ilçelerimizde meskenler dışında, iş yerlerinde, marketlerde, toplu çalışılan yerlerde, pazar yerlerinde çalışanlar ve müşterilere, caddelerde vatandaşlarımıza maske takmalarının zorunluluğu yönünde karar alınmış ise de, işbu kararımızın vatandaşlarımıza yeterince anlatılamadığı ve izah edilemediği dolayısıyla uygulamada yanlış algılamalara yol açtığı değerlendirildiğinden, önemine binaen konunun yeniden karar altına alınmasına, buna göre: "kontrollü sosyal yaşam” süreci kapsamında il ve ilçelerimizin tamamında, tüm vatandaşlarımızın ikametleri dışında bulunacakları (sokak, cadde, meydan, her türlü işyeri, market, pazar, ticari, hususi, toplu taşıma araçları vb.) tüm alanlarda ağız ve burunu kapatacak şekilde standartlara uygun maske takmalarına, aynı şekilde belirtilen yerlerde sosyal mesafe kurallarına uyarak kalabalık ortamlar oluşturulmadan hareket edilmesine, güvenlik kuvvetleri, zabıta ve diğer denetim ekipleri tarafından uygulamanın etkin şekilde denetlenmesine, kurala uygun hareket etmeyenler hakkında yasal işlemlerin yapılmasına " denildi.

7 yorum yapılmış
  • Bolulu
    18 Mayıs 2020 • 09:30
    Arabada tek başına isen maske takmanın hiçbir mantığı yoktur Bunaltıcı sıcaklarda tek başına seyahat eden şoföre ceza kesmek maske takmak zorunlu demek akla mantığa aykırıdır
  • Kstlama
    18 Mayıs 2020 • 12:49
    Çok abartılmış tek başına yolculuk yaparkende maske takmak neymiş topluluk içinde tamam ama bizleri koruyalım derken bu sıcaklarda maskeyle sık boğaz etmenin hiç bir manası yok
  • Harun
    18 Mayıs 2020 • 18:29
    Gözlük kullanıyorum ve maske buhar yapıyor. Araç kullanırken nasıl maske takabilirim söyler misiniz?
  • Coronabahanekasayaparayalazm
    18 Mayıs 2020 • 19:07
    Cadde de tamam da tek başına şahsi aracında adama ceza kesmek vatandaşın sağlığını korumak değil vatandaşın parasının kılıfını uydurarak elinden almak oluyor bana göre... vesselam
  • Cokun
    18 Mayıs 2020 • 19:40
    Arabada tek başına maskeli,çok gereksiz ve anlamsiz,kimi kimden korumak için takacaksiniz varmı bir gereği,
  • melungeon14
    19 Mayıs 2020 • 01:03
    şeytanı papucuna ters giydirirler.bunlar. parayı yaratıyor.fırsatını buldumu kakalıyorlar.hiç mantığa sığarmı arabada yalnızken ceza kesmek..ama kaç kişiye kestiler.yakında evlerede gelip maske takılmadığı için ceza keserlerse şaşmayın..
  • Taraklky
    19 Mayıs 2020 • 22:54
    Sayın valim maske takmayı zorunlu yapıyonuzda maskeyi nerden temin edecez ücretsiz dağıtsanız olmazmı.tamam yasak kuralına uyuyoruz ama maskeyi alamıyoruz.kendi atandaşımızın maske aım gücü yokken sayın cumhurbaşkanım ız dış ülkere ücretsiz maske gönderiyor.kendi ülkemizde de maske 1tldiyor sacmalığa bakın.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.