VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"PSİKOLOJİK YAPININ İYİ OLMASI GEREKİYOR"

14 Mayıs 2020

.................................

Özel Haber: Adnan KARABULUT

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’in liglerin devam edeceğini açıklamasının ardından Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in koronavirüs önlemleri kapmasında ara verilen futbol liglerinin 12-13-14 Haziran'da başlatılacağını açıklamasının ardından Boluspor Başkanı Necip Çarıkcı açıklamalarda bulundu. Necip Çarıkcı, “Öncelikle biz 1 aydan beri çalışıyoruz. Takımımız Sağlık İl Müdürlüğü’nün desteğiyle ben dâhil bütün teknik heyet, çalışanlar teste girdik. Testte de şuandaki Boluspor Kulübü’nde bu anlamda bir sıkıntı olmadı. Ama diyoruz ki dün akşam 11 tane Erzurumspor futbolcusu, sabah da 8 tane Beşiktaş Kulübü’nde pozitif test çıkmış. Öncelikle bu kulüplere geçmiş olsun diyoruz. Dün TFF açıklama yaptı. Süper Lig 12 Haziran’da, bizim ligimiz 19 Haziran’da başlayacak” dedi.

“PSİKOLOJİK YAPISININ İYİ OLMASI GEREKİYOR”

Necip Çarıkcı, “Öncelikle bu konuda virüsün bitmesi gerektiğini ben savunuyorum. Aslında bizler top oynamıyoruz. Burada top oynayan kesim futbolcu kardeşlerimiz. Teknik heyetler bunların içinde. Öncelikle tabi bu konuda onların psikolojik yapısının iyi olması gerekiyor. Bugünde bu olaylar çıkınca bizim futbolcu kardeşlerimiz de teknik heyet de endişe duymaya başladılar. Yani bu maçlar nasıl oynanacak diye bir endişe var. Ama ben şunu da biliyorum ki bu kararı en son noktada Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanı karar vereceğini tahmin ediyorum. Biz şuan kamptayız kampımız devam ediyor. Teknik heyetimiz, hocamız herhalde bayramda bir izin verebilir. Ben tekrar takımımı toplayacağım tekrar yine devletimizden yardım isteyip tekrar takımımızı teste sokacağım. Biz iyiyiz ama her gün bir olay çıkıyor bu da bizi üzüyor. En başta takımımızın futbolcularımızın psikolojisini bozuyor. Akşam Erzurumspor, bugün de Beşiktaş belki daha sonra başka bir takım bilemiyorum. Test yapmayan kulüpler olduğunu da biliyorum. Yani çoğu takımımıza test yapılmadı. Önemli olan burada insanlarımızın sağlığı futbolcularımızın sağlığı, herkesin sağlığı. Onun içinde biraz olayların bitmesi bu virüsün bitmesi gerekiyor. Aşı ne zaman bulunur bilmiyorum ama şu anda önümüzde zor günler bekliyoruz” şeklinde konuştu.

HAZIRLIK MAÇI OLABİLİR

Çarıkcı, “Boluspor, tesislerini para karşılığında verdi. Adana Demirspor şampiyonluğa oynuyor. Biliyorsunuz Bolu yazın spor şehri oluyor. Şu anda Bolu’dalar. Biz onlara tesislerimizi açtık. Antreman sahasını veriyoruz. Bizim antreman sahamızı verdik. Şu anda Bolu’da herhalde 10-15 gün kamp yapacaklar. Bu esnada teknik ekip zaten bizden hazırlık maçı istemişti. Çoğu kulüp hazırlık maçı yapacak takımda bulamıyorlar. Bizim içinde avantaj oldu. Belki 2-3 tane hazırlık maçı yapabiliriz. Lig  eğer başlarsa bizim için maç kondisyonu önemli” dedi.  

“HERKES EVİNDE KALSIN”

Necip Çarıkcı, “Bu konuda futbolcular çok rahatsız. Bizde bir şey yok ama bugün kulübe geldim, futbolcu kardeşlerimiz Erzurumspor’dan ve Beşiktaş’tan çok rahatsız olmuşlar. Bunu da söylemek zorundayım. Herkes sağlıklı olsun herkes evde kalsın” diye konuştu.

2 yorum yapılmış
  • Tarkstn
    14 Mayıs 2020 • 13:14
    Bu lig artık ivedilikle. Tescil edilmeli insanların sokağa çıkma cesaret edemeyiz günlerde futbol f sini konuşmak çok sakıncalı devletimiz ligleri derhal tescil etmeli.
  • Mrtbiliyonsen
    14 Mayıs 2020 • 15:30
    Çarıkçı şu takımın başından bi gidinde biseyler olsun
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.