VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ESNAFA 93 MİYONLUK DESTEK VERİLDİ

14 Mayıs 2020

..........................................................................

Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren esnaf ve sanatkârlara yönelik Esnaf Destek Paketiyle Bolu’da, ciddi bir destek sağlandığını söyleyen AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, “İlimizde 3720 esnafımıza yaklaşık 93 milyon liralık bir destek sağlanmıştır” dedi.

Koronavirüs salgını nedeniyle işyerini kapatan ya da iş kaybı yaşaması nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan esnaf ve sanatkârlara yönelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla çok ciddi destekler sağlandığını belirten AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Bolu esnafının da bu desteklerden önemli ölçüde yararlandığını söyledi.

“KREDİLERE FAİZSİZ 3 AY ÖTELEME”

“Corona virüs salgını alınan tedbirler nedeniyle esnaf ve sanatkârların birçoğunun işyerlerindeki faaliyetlerine ya ara verdiklerini ya da ya da iş kaybı yaşadıklarını belirten Doğanay; “Yaşanan bu zor günlerde esnaf ve sanatkârlarımıza destek olmak için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda esnafımıza destek paketleri açıklanmıştır. Açıklanan bu destek paketleri doğrultusunda esnaf ve sanatkârlarımızdan gelen talep ve istekler dikkate alınarak esnaf destek paketleri üzerinde ilave olarak bazı düzenlemeler de yapılmıştır. Hatırlanacağı üzere; Cumhurbaşkanımızın talimatları ile Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde yayınlanarak yürürlüğe giren birinci husus;  taksitlerin ötelenmesidir. Daha önceki tarihlerde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatiflerimiz aracılığıyla Türkiye Halk Bankasından kredi kullanan esnafımızın taksit ödemeleri Nisan, Mayıs ve Haziran 2020 tarihleri içerisinde ödemeleri gereken taksit miktarları ve aynı kredilerin devam eden taksitleri, faizsiz olarak 3 ay süreyle ötelenmişti” dedi.

“3720 ESNAFIMIZA NAKDİ DESTEK”

İkinci olarak da esnaf ve sanatkârlara yönelik “Esnaf Destek Paketi”nin açıklandığını belirten Doğanay; “Corona virüs nedeniyle iş yapamaz hale gelen esnafa destek olmak amacıyla Halkbank aracılığıyla ‘Esnaf Destek Paketi’ verileceğinin açıklanmasının ardından Bolu esnafımız, bu desteğe yoğun bir şekilde müracaatta bulundu. 36 ay vadeli, 6 aya kadar ödemesiz 25 bin lira limitli bu destek için başvuralar tamamlanmış olup, ödemelerde büyük oranda gerçekleşmiştir. Bolu açısından baktığımızda 25 binlik Esnaf Destek Paketi kapsamında Bolu il genelinde 2570 esnafımıza 64 milyon TL ödeme yapılmıştır. Başvuru yapan 1 150 esnafımızın da işlemleri devam etmekte olup, bu esnaflarımızın da ödemeleri Ramazan Bayramına kadar gerçekleştirilecektir. Böylelikle Bolu’muzda Esnaf Destek Paketi ile toplamda 3720 esnafımıza yaklaşık 93 milyon liralık bir destek sağlanmış oldu” şeklinde konuştu.

6 yorum yapılmış
  • Edasu
    14 Mayıs 2020 • 04:54
    Köstek olayin da desteginiz surda kalsin
  • gerede
    14 Mayıs 2020 • 09:40
    Kredinin adı Destek oldu. Zammın adı fiyat düzenlemesi. Allahım sen büyüksün rabbim sen bizi koru.
  • Clop
    14 Mayıs 2020 • 13:09
    Doğanay 50 gün kapalı kaldık bankalara gidin kredi vercez dediniz önümüzü göremediğimiz bir iş düzeni salgınında desteğiyle bizi beklemekte size tek sorum şu.bizi neden borçlandiriyorsunuz
  • sara
    14 Mayıs 2020 • 14:05
    birde utanmadan esnafa destek diyorsunuz benim bildiğim destek nakit yardımla olur borçlanmayla değil
  • YLER
    14 Mayıs 2020 • 15:15
    millete destek diye ver krediyi borçlandır adınada destek de dinimizde faiz haram siz milleti buna teşvik ediyorsunuz ahirette bunun hesabını veremeyeceksiniz
  • ali
    14 Mayıs 2020 • 16:10
    Esnafız halimizi soran yok. nasılsa bol keseden atıyorlar kim bilecek,
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.