VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GSS DÜNYAYA ÖRNEK OLDU

13 Mayıs 2020

.................................

Bolu Sosyal Güvenlik İl Müdürü Vekili Mehmet Hanefi Taştan, koronavirüs salgını sürecinde Genel Sağlık Sigortası’nın dünyaya örnek teşkil edecek bir başarıya imza attığını vurgulayarak, Genel Sağlık Sigortasının sağlam temeller üzerine inşa edildiğini söyledi.

16 Mayıs’ı içinde barındıran haftanın Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlandığını hatırlatan Taştan, sosyal güvenlik reformunun gerçekleştirildiği  2006 yılından bu yana Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet standartlarının yükseltilerek pek çok alanda yeniliklere imza atıldığına dikkat çekerek, “ Özellikle, Genel Sağlık Sigortası  alanında kapsamlı yenilikler hayata geçirilmiştir. Genel sağlık sigortası ile kişilerin öncelikle sağlıklarının korunması, sağlık riskleri ile karşılaşmaları halinde ise oluşan harcamaların finansmanı sağlanmıştır. Reformdan önce sosyal güvenlik kuruluşları farklı olduğu gibi sigortalılar sadece mensup oldukları sosyal güvenlik kuruluşunun verdiği sağlık hizmetlerinden yararlanabilmekteydi.  Herkesin sağlık hizmetlerine eşit şekilde erişme imkânı maalesef sağlanamamıştı. Genel sağlık sigortası ile ortaya çıkacak hastalık riskine karşı, toplumun bütün fertlerinin sağlık hizmetlerinden eşit, ulaşılabilir ve etkin bir şekilde faydalanması sağlanmıştır. 2020 yılı itibariyle, sosyal güvencesi olmayanlar, aile üyeleri de dahil aylık sadece 88,29 lira prim ile Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınmıştır.” dedi.

GSS’NİN ÖNEMİ ORTAYA ÇIKTI

Genel Sağlık Sigortası kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürütülen hizmetlerin öneminin küresel çapta yaşanılan COVID-19  salgını sebebiyle bir kez daha ortaya çıktığının altını çizen Taştan, açıklamalarına şöyle devam etti:
“ Tüm dünyayı derinden etkileyen, COVID-19 salgını sürecinde çoğu ülkede sağlık sistemleri iflas etme noktasına gelirken, sağlam temeller üzerine inşa edilen genel sağlık sigortası sistemimiz ve Devletimizin yerinde uygulamaları sayesinde ülkemiz, dünyaya örnek teşkil edecek bir başarıya imza atmıştır.”

KAYIT DIŞI ÇALIŞMA ORANI YÜZDE 30’A GERİLEDİ

Taştan, kayıt dışı çalışma oranlarında ciddi düşüşler yaşandığını belirterek, “Sosyal Güvenlik sistemimizin sağlam temeller üzerinde yükselmesine vesile olan diğer bir konu ise 2002 yılında %52 düzeyinde olan kayıt dışı çalışma oranının,  yapılan  çalışmalarla  %30’a kadar geriletilmiş olmasıdır. Bu bağlamda, COVID-19 salgını sürecinde,  sigortalı çalışmanın önemi bir kez daha ortaya çıkmış ve kayıt dışı çalışma konusunun ulusal sağlımızı ve sosyo-ekonomik sistemimizi ne denli etkilediği görülmüştür. Bu öneme atfen, kayıt dışı ile mücadelemiz aynı kararlılıkla devam edecektir.” diye konuştu.

BOLU İL MÜDÜRLÜĞÜNDE GEREKLİ ÖNLEMLER ALINDI

Bolu Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nde koronavirüs sürecinde önlemlerin alındığını anlatan Taştan, şunları söyledi:
“Sosyo-ekonomik hayatımızı derinden etkileyen salgın karşında Sosyal Güvenlik Kurumumuz gerekli önlemleri almış ve almaya devam etmektedir.  Bu süreçte, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında İl Müdürlüğümüz çalışmaları dönüşümlü çalışma modeliyle devam etmekle birlikte; vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması amacıyla; emekli aylığı, sağlık  cihazı ödemeleri, refakat ve yol ödemeleri,  hastalık ve analık sigortası ödemeleri vb.  gelir ve aylık ödemeleri,  gecikmeye meydan verilmeksizin titizlikle yerine getirilmektedir.  Bolu Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğümüz  salgın sonrası dönemde Hükümetimizce belirlenecek çerçevede gerekli adımları atmaya  hazır durumdadır.”

2 yorum yapılmış
  • Bolulu
    13 Mayıs 2020 • 06:03
    Mehmet Taşhan %30 bir başarı olarak mı düşünelim? Gençler işsiz, iş bulabilen kıyıda köşede sigortası olmadan çalışıyor. Sen diyorsun ki Dünya'ya örnek teşkil ediyoruz hadi oradan. Koltuğunun hakkını veremiyorsan kalk git. Bugün Bolumuzda en büyük sıkıntı işsizlik. Gelen göçmenler ucuz iş gücü olarak gören işletmeleri denetliyor musun? Güzel Bolumuzda insanlar işsiz....
  • GSS
    14 Mayıs 2020 • 11:19
    Gelen mülteciler ve her yıl gelen zamlarla Genel Sağlık Sigortasına devasa zamlar yapıldığından hiç bahsetmemişsin Sayın başkan? Borç içinde bir ailenden sırf evine asgari ücret giriyor diye ? Bu rakamları istemek komedi. Birde kadınlara verilmiş ödeme yapmama hakkı var.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.