VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YÖK'TEN KRİTİK SINAV AÇIKLAMASI

12 Mayıs 2020

.....................................................................

Yükseköğretim Kurulu(YÖK) tarafından yapılan açıklamada üniversitelerdeki tüm sınavların yüz yüze yapılmaması kararı alındığı bildirildi. Sınavlar dijital ortamda veya ödev, proje gibi alternatif yöntemlerle yapılacak.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerdeki dönem sonu sınavlarına ilişkin kararını verdi. Sınavların dijital ortamda ya da alternatif yöntemlerle gerçekleştirileceğini duyurdu. Açıklamada, “Sınavların  yüz yüze gerçekleştirilmemesine karar verilmiştir” denildi.

YÖK’ndan yapılan açıklamada, “Dönem sonu sınavları ile bu eğitim ve öğretim yılına ait diğer sınavların yüzyüze gerçekleştirilmemesine, bu sınavların üniversite yetkili kurullarınca tercih edilecek dijital imkanlar veya ödev, proje gibi alternatif yöntemlerin uygulanarak yapılmasına karar verilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

YAZI GÖNDERİLDİ

YÖK’ten üniversitelere “Covid-19 tedbirler” konulu yazı gönderildi. Yazıda, Sağlık Bakanlığının YÖK’e hitaben kaleme aldığı “11 Mayıs 2020 tarihli ve Covid-19 tedbirler” konulu yazısındaki şu ifadelere yer verildi:

“Şehirlerarası kitlesel öğrenci hareketleri, farklı yerleşim birimlerinden öğrencilerin bir araya gelmesi, öğrenci yurtlarının yeniden faaliyete geçmesi ve sınav ortamlarında sosyal mesafeye uyulamaması gibi durumların, kontrol altına almakta olduğumuz pandemi mücadelesinde önlenemez bir risk oluşturacağı görülmektedir. 2019-2020 eğitim yılının bu tür risklere meydan vermeden tamamlanması gerekmektedir. Yükseköğretim Kurulunun daha önce örgün eğitim yapılan programlarda uzaktan eğitim yapılması ve ara sınavlara ilişkin almış olduğu kararlara paralel olarak, dönem sonu sınavları ile bu eğitim yılına ait diğer sınavların da çevirim içi veya alternatif ölçme-değerlendirme yöntemleri uygulanarak yapılması önem arz etmektedir” ifadesi yer aldı. 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.