VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR..

2 Mayıs 2020

.............................................................................

Haber: Sevgi PİLGİ

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu'da Kısa Çalışma Ödeneğinden bin 907 firmanın faydalandığını açıklayarak "20 bin 35 kişi Kısa Çalışma Ödeneği'nden faydalandı. Kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayanlar için şuanda E-devlet üzerinden müracaatlar alınıyor​ "dedi.

Kısa Çalışma Uygulaması  genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın işyerinde faaliyetin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde, işyerinde üç ayı aşmamak üzere sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulamadır.

"E-DEVLET ÜZERİNDEN MÜRACAATLAR ALINIYOR"

Bolu Ak Parti Milletvekili Arzu Aydın, kısa Çalışma Ödeneği’nden  1907 firma ve 20 bin 35 kişinin faydalandığını duyurdu. Arzu aydın,  “İlimizde "Kısa Çalışma Ödeneği'nden" yararlanan firma sayısı 1907, yararlanan kişi sayısı 20035.  Bununla beraber, 16 mart tarihinden sonra işten çıkarılan, çalıştığı gün sayısı az olduğu için işsizlik maaşı almaya hak kazanamayan ve yine aynı şekilde kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayanlar için şuanda E-devlet üzerinden müracaatlar alınıyor. Bu durumda olan çalışanlarımıza aylık 1180 lira olarak yapılacak ödeme kısa süre içinde başlayacak” ifadelerini kullandı.

1 yorum yapılmış
  • Hani
    2 Mayıs 2020 • 11:12
    Başvurular devam ediyor diyorsunuz Başvuru ekranı yok ? nasıl başvuracağız?
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.