VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“TÜM İNANCIMLA KUTLUYORUM”

30 Nisan 2020

.................................................................

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutlayarak “1 Mayısları özgürce ve gönlümüzce kutlayabilmemiz için geçmişte canı pahasına mücadele edenleri rahmetle anıyor, o günün mücadele ruhunu bugüne taşıyanları sevgiyle selamlıyorum” dedi.

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü yaptığı yazılı açıklamayla kutladı. Karsu, “Bu yıl 1 Mayıs’a özel koşullar altında giriyoruz. Dünya Sağlık Örgütü’nün 11 Mart’ta ilan ettiği pandemi dünyanın dört bir yanında büyük bir halk sağlığı sorunu olarak yaşanıyor. Pandeminin en büyük zarar verdiği kesim ne yazık ki başta doktorlar ve sağlık emekçileri olmak üzere bütün işçi sınıfıdır. Yıllardır dillendirdiğimiz, eşit, demokratik, adaletli, insanca bir düzen taleplerimizin gerekliliği pandemi sürecinde bir kez daha gözler önüne serilmiştir. İşçiler, emekçiler geleceğimizdir, umudumuzdur. İşçilerin maruz kaldığı hak gasplarına, hayatlarına mal olan koşullara karşı ses yükseltmek, geleceğimize sahip çıkmak demektir. Sendikal ve Sosyal güvenlik haklarının eksiksiz güvence altına alındığı Aklın ve Bilimin öncülüğünde insan onuruna yakışır bir iş ve yaşam istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“TÜM İNANCIMLA KUTLUYORUM”

Karsu açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Pandemi sürecinde emekçilerin kira, fatura ve kredi borçları ertelenmediği gibi işçilerimiz resmen bankalardan faizle borç para almaya yönlendirildi. 20 yaş altı sokağa çıkma yasağına rağmen 1 milyon 385 bin genç çalışan bu yasaktan muaf tutuldu. Sözde işten çıkarmalar yasaklanırken ücretsiz iznin önü açıldı. İşverene 2 bin 943 lira ödemesi koşulu ile işten çıkartılmalar yasal hale geldi. Ücretsiz izne gönderilecek işçilere aylık bin 177 lira gibi bir ücret reva görüldü. Bu yüzden asgari ücretlinin sofrasından et ve tavuk gitti. Gerek partimiz gerekse belediyemiz tüm bu süreçte binlerce kişiye başta gıda yardımı olmak üzere birçok ihtiyaç paketlerini ulaştırdı. Ulaştırmaya da devam ediyor.  İşsizliğin çözüldüğü, iş cinayetlerinin son bulduğu, yoksulluk ve gelir dağılımındaki eşitsizliğin düzeltildiği, üreten, istihdam yaratan bir Türkiye'nin yeniden temellendirildiği yarınlara olan inancımla tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum."

1 yorum yapılmış
  • Astra
    30 Nisan 2020 • 10:57
    Afari.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.