VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"YAŞASIN 1 MAYIS!"

30 Nisan 2020

...........................................................................

CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, emekçilerin 1 Mayıs bayramınızı kutlayarak, “İşçiler, emekçiler geleceğimizdir, umudumuzdur. Gelin hep birlikte hayatlarımıza kast eden, yaşamlarımızı çalanlara karşı emeğin sesini yükseltelim, haklarımızı alalım, yaşanabilir bir düzen için beraber, yan yana mücadele edelim” dedi.

CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Türkoğlu, 1 Mayıs’ın  bundan tam 153 yıl önce mesai süresinin 8 saat olması için canıyla, kanıyla mücadele veren işçilerin bizlere armağanı olduğunu belirterek, “O günden bugüne dünyanın her yerinde işçi, emekçi, mazlum sınıfı eşitlik, özgürlük ve insan onuruna yakışan yaşam biçimi için gerekli taleplerini dillendiriyor, mücadelesini durmaksızın sürdürüyor.  Bu yıl 1 Mayıs'a özel koşullar altında giriyoruz. Dünya Sağlık Örgütü'nün 11 Mart'ta ilan ettiği pandemi dünyanın dört bir yanında büyük bir halk sağlığı sorunu olarak yaşanıyor. Pandeminin en büyük zarar verdiği kesim ne yazık ki başta doktorlar ve sağlık emekçileri olmak üzere bütün işçi, emekçi, küçük esnaf ve mazlum  sınıfıdır” ifadelerine yer verdi.

Ersan Türkoğlu, yazılı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Dünyanın her yerinde iktidarlar, bir yandan pandemiyi durdurmak için önlemlere girişirken diğer yandan da “üretimin devamlılığı” adı altında işçileri, emekçileri işçi sağlığı ve iş güvenliğinin esamisi okunmayan koşullarda virüsle burun buruna çalıştırmaktan vazgeçmemiştir. Küresel sermayenin esiri olmuş, insan yaşamına önem vermeyen kapitalist ülkeler başta olmak üzere işçi sınıfının canıyla, kanıyla kazandığı bütün hakları yok sayarak Koronavirüsünden dolayı ilk feda edilen kitleyi ekonomiyi bahane ederek işçi ve emekçilerden yana belirlemiştir.

BASKI KALDIRILMALI

İşçinin, emekçinin, esnafın, küçük yatırımcının, çiftçinin bu süreci en sağlıklı ve geçim kaygısı yaşamadan atlatması sağlanmalı. Halkının yanında olmak için var gücüyle çalışan, bütün imkanlarını seferber eden başta Bolu Belediyemiz olmak üzere CHP’li Belediyelerin üzerindeki baskı kaldırılmalı. 1 Mayıs vesilesiyle bir kez daha söylüyoruz: İşçiler, emekçiler geleceğimizdir, umudumuzdur. İşçilerin maruz kaldığı hak gasplarına, hayatlarına mal olan koşullara karşı ses yükseltmek, geleceğimize sahip çıkmak demektir. Sendikal ve Sosyal güvenlik haklarının eksizsiz güvence altına alındığı Aklın ve Bilimin öncülüğünden insan onuruna yakışır bir iş ve yaşam istiyoruz.

HAKLARIMIZI ALALIM

Bugün Türkiye'nin büyük şehirlerinde ve ilimizde  CHP'li belediyeler ile yeşertilen umut bu geleceğe sahip çıkma iradesinin ürünüdür. Gelin hep birlikte hayatlarımıza kast eden, yaşamlarımızı çalanlara karşı emeğin sesini yükseltelim, haklarımızı alalım, yaşanabilir bir düzen için beraber, yan yana mücadele edelim! Yaşasın 1 Mayıs!"

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.