VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DOĞA KENDİNİ YENİLEDİ

29 Nisan 2020

.....................................................................

Bolu İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından ilimizde bulunan Abant, Yedigöller ve Gölcük gibi Milli Parklar Koronavirüs salgını tedbirleri  kapsamında uzun süre ziyaretçilere kapatılınca bu alanlar adeta kendini yeniledi.

Her gün binlerce vatandaşın ziyaret ettiği Abant, Yedigöller ve Gölcük gibi alanlar insan girişinin yasaklanmasından sonra kısa bir sürede büyük değişime uğradı. Önceden insan yoğunluğu nedeniyle ot bitmeyen alanlar bile yemyeşil olurken, yabani hayvanlar da piknik alanlarında dolaşmaya başladı. İnsanlardan ürkerek uzaklaşan kuş türleri de bu alanlara indi. Öte yandan Bolu Milli Parklar Müdürlüğü’de bu süreçte piknik alanlarındaki tüm külleri temizleyerek bakımları yaptı.

MİLLİ PARKLAR TEMİZLENDİ

Konuyla ilgili konuşan Bolu Milli Parklar Müdürü Serpil Uysal, bu süreçte gözle görülür bir değişimin yaşandığını dile getirerek, “Bu süreçte Milli Park alanlarımızda büyük değişim yaşandı. İnsan girişi olmadığı için tüm bölgeler yeşillendi ve çiçekler açtı. Piknik alanlarında yabani hayvanları gözlerimizle görmeye başladık. Yedigöller’de geyik ve karacalar, Abant’ta tilkiler, Gölcük’te ise ayılar piknik yapılan alanlarda rahatça dolaşıyor. Biz de bu süreçte Milli Parklarımızda temizlik ve bakım çalışmalarını yaptık. Piknik alanlarındaki küllere kadar temizledik. Bu bölgelerde doğa adeta yeniden uyandı diyebilirim” şeklinde konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.