VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞKAN ÖZCAN ALDIĞI CEZA HAKKINDA KONUŞTU

27 Nisan 2020

.......................................

HABER- Ayşe Songül Erhan

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhurbaşkanına hakaretten dolayı ceza alması kararı üzerine, "Bu konuşma tam 6 yıl 1 ay önce Milletvekili olarak yaptığım bir konuşmaydı. O konuşmada yaptığım espri bana yakışmadı bunu kabul ediyorum. Ben de hakaret etmek kastım olmadığını, espri yaptığımı söyledim" dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Milletvekili olduğu dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı hakaretten dolayı suçlu bulunarak, 7 bin 80 lira adli para cezasıyla alması üzerine, “ Bu karar basına düşmüş vatandaşımız bunu Belediye Başkanı seçildikten sonra söylediğim bir söz yüzünden oldu zannediyor. Oysa bu 30 Mart 2014 tarihinde yani tam 6 yıl 1 ay önce, Milletvekili olarak yerel seçimlere bir gün kala Kaynaşlı'da yaptığım bir konuşmaydı. O konuşmada yaptığım espri bana yakışmadı bunu kabul ediyorum. Ben de hakaret etmek kastım olmadığını, espri yaptığımı söyledim ancak mahkeme hep böyle bir karar verdi saygı duyuyorum. Fakat şunu da söylemeliyim, o konuşma 5 yıl sonra ortaya çıktı tam yerel seçimler öncesi ve 5 yıl sonra hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Evet söylemem gereken bana yakışmayan sözlerdi ama hakaret kastı ile yapılmamıştı. Biz devlet büyüklerimizle çatışmak istemeyiz, devlet büyüklerimize hakaret etme kastımız yok, aynı şekilde devlet büyüklerimizden hakaret yemekte istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

2 yorum yapılmış
  • espri
    27 Nisan 2020 • 06:03
    başkanım eleştirini de esprinin de ölçülüsü makbuldur hele ki bizden büyük biriyse üç kez düşünmek gerekmez mi? Egosuz siyaset her zaman CHP olarak önceliğimizdir.
  • SALH
    27 Nisan 2020 • 08:44
    GERİ VİTESSSS
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.