VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TURİZME KAZANDIRILACAK

23 Nisan 2020

.....................................................................

Bolu Belediyesi tarafından, Hisar Tepesi’nde geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkartılan stadion, arkeolojik dokuya zarar verilemeden turizm alanı olarak şehre kazandırılacak.

Bolu Belediyesi, kentteki tarihi turizm alanlarını gün yüzüne çıkarmak için harekete geçti. Bolu’nun Gölyüzü ve Akpınar mahallelerini kapsayan, 1’inci ve 2’nci derece sit alanı olarak belirlenen tarihi stadion basamaklarının olduğu noktada çalışmalar için son aşamaya gelindi. Edinilen bilgiye göre, Kültür Varlıkları ve Müze Genel Müdürlüğü, proje yapmak için yetkilendirilen alanda, Ankara 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun kararı ile Hisar Tepesi Çevre Düzenleme Projesi onaylandı. Kültür Varlıkları ve Müze Genel Müdürlüğü de projeyi uygun gördü. Projenin uygulama aşamasına geçebilmesi için son basamak olan mevzuat kapsamında Kültür Bakanlığı’ndan gerekli yetki bekleniyor. Yetkinin verilmesinin ardından ise projeye hemen başlanacak.

ARKEOLOJİK DOKUYA ZARAR VERİLMEYECEK

Bolu Belediyesi tarafından yapılan projede arkeolojik dokuya zarar verilmeden, yürüyüş yolu ve peyzaj çalışması yapılması planlanıyor. Yapılacak olan projede çalışmalar, müze yetkilileri denetiminde yapılacak.

SEYİR TERASI DA OLACAK

Öte yandan projenin gerçekleşmesi ile beraber bir seyir terası da tarihi alana kazandırılacak. 1978 yılında Arkeolog Bedri Yalman’ın kazıları sonucunda yapılan, Bolu’nun su ihtiyacını karşılayan büyük betonarme su deposunun üzerine Seyir terası yapılacak. Tarihi basamakların olduğu Stadion’a ise sadece peyzaj ve yürüyüş yolu çalışması yapılacak.

Bolu Takip

1 yorum yapılmış
  • Bolulu
    23 Nisan 2020 • 04:58
    On numara olur baskan
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.