VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TERAVİH NAMAZI EVDE KILINIR MI?

22 Nisan 2020

.......................................................................

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Müslümanlar için kutsal ay olan Ramazan ayında kılınan Teravih Namazı ile ilgili merak edilen soruları yanıtlayarak, “Teravih namazlarını bu ramazanda maalesef camilerde kılamayacağız. Evlerinde herkes ailesi, eşi, çocuklarıyla teravih namazlarını kılabilir. Çünkü teravih namazı ferdi olarak da kılınabilen bir namazdır” dedi.

İslam aleminin kutsal ayı olan Ramazan ayının ibadetlerinden Teravih Namazı, bu yıl, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 (korona virüs) tedbirlerinden dolayı cemaatle kılınmayacak. Bolu’da, ilk Teravih ezanının 21.18’de okunmasına karşılık ibadetin nasıl yapılacağı ile alakalı bilgiler veren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, şu ifadelere yer verdi:

TERAVİH NAMAZI EVDE KILINIR MI?

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığında düzenlenen “Ramazan ve Sorumluluk Bilinci” temalı “2020 Yılı Ramazan Ayı” tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 23 Nisan Perşembe akşamı kılınacak teravih namazının ardından cuma günü tutulacak ilk oruçla ramazan ayının başlayacağını belirtti.

“FERDİ OLARAK DA KILINABİLEN BİR NAMAZDIR”

Erbaş, ramazanda, camilerde teravih namazı kılınıp kılınmayacağına yönelik soruya da “Teravih namazlarını bu ramazanda maalesef camilerde kılamayacağız. Evlerinde herkes ailesi, eşi, çocuklarıyla teravih namazlarını kılabilir. Çünkü teravih namazı ferdi olarak da kılınabilen bir namazdır.” yanıtını verdi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.