VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ALLAR KORONAVİRÜS İLE MÜCADELELERİNİ ANLATTI

18 Nisan 2020

............................................

Gerede Belediye Başkanı AK Parti’li Mustafa Allar, ilçede dağıtılmak üzere 150 bin maske hazırladıklarını açıklayarak 300 bin maske dağıtımı yapacak güçlerinin olduğunu söyledi. Başkan Allar, koronavirüs nedeniyle ilçede kapanan 80 işyerinden mal sahiplerine 500 TL, kiracı olan esnaflara da bin TL nakit yardımı yapacaklarını söyledi.

Özgür Bolu editörü Bülent Velioğlu’nun canlı yayınında koronavirüs tedbirlerini kapsamında yaptıkları çalışmaları anlatan Allar, maske temini konusunda yaşanan zorlukları aşmak için maske üretimine başladıklarını kaydederek, “Türkiye’de maske konusunda en hızlı belediye başkanı olduğumu belirtmek istiyorum. 35 bin nüfusa sahip bir ilçeyiz. İlk etapta eczanelerde maske fiyatlarının artmasından sonra biz maske problemini nasıl çözeriz diye düşündük. 35 bin nüfuslu bir ilçede 300 bin adet maske dağıtımı gücümüz var. Şu an Gerede’de 150 bin maske diktik ve stokta var. Özellikle Gerede’deki tüm kamu ve kuruluşlar başta olmak üzere buna sanayicilerimiz de dahil ev ev kapı kapı tüm ekiplerimizle beraber maske dağıtımımızı yaptık. Gerede’de 50 bin maske dağıttık.” diye konuştu.

150 BİN MASKE DAĞITTIK

Allar, maske dağıtımı için Muhtarlar Birliği Başkanı ile işbirliği halinde çalıştıklarını belirterek, açıklamalarına şöyle devam etti:

“10 bin maske ile birlikte 2 bin maske daha ihtiyaç vardı. O 2 bin maskeyi de dağıtmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şu an elimizde 150 bin adet maske stoğumuz var. Aynı zamanda 150 bin tane daha maske dikebilecek gücümüz var. Herkes bu maske problemini çözmeye çalışırken biz çok önceden maske ihtiyacımızı halletmiştik. Maske ile alakalı bir sorun ilçemizde yaşamamaktayız.”

KAPANAN İŞYERLERİNE MADDİ DESTEK

Koronavirüs nedeniyle kapanan işyeri sahiplerini para yardımı yapacaklarını açıklayan Başkan Allar, “Olağanüstü meclisi topladık. Sosyal yardım yönetmeliği çıkardık. Şu ana kadar 80 tane kapatılan iş yeri tespit ettik. Bunlardan mal sahiplerine 500 TL, kiracı konumunda olana da bin TL nakit yardımını Pazartesi günü hesaplarına yatıracağız. Gündelik iş sahipleri de bize müracaat ettiği zaman ihtiyaçları var ise bu ihtiyaçları giderme konusunda yardımcı oluyoruz. Gündelik iş sahibi vatandaşlarımıza da hem nakit yardımı hem gıda yardımı yapıyoruz. Faturalarını ödemekte zorluk çeken vatandaşlarımızı da bu konuda yardımcı olmak için çalışıyoruz. Bu yönetmeliği çıkardıktan sonra zor durumda olan vatandaşlarımızın emrine amade olduğumuzu söylemek istiyorum. Burada komşusu açken tok yatan bizden değildir anlayışı ile hareket ediyoruz. Bizim ilçemizde hiç kimsenin mağdur olmadığını ve olmayacağını ifade etmek istiyorum. Tüm hemşerilerimizin yanındayız.” şeklinde konuştu.

1 yorum yapılmış
  • isimsiz
    18 Nisan 2020 • 08:40
    10 gün olacak neredeyse başvuru yapalı... Biz maske görmedik.. Para ile bile alamıyoruz.. Maskesiz dışarı çıkmayın deniliyor ama maske yokkk !!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.