VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TELEFONA KOD GELİNCE ECZANEYE GİDİN

10 Nisan 2020

...........................

Maske satışlarının yasaklanmasının ardından Sağlık Bakanlığı'nın attığı adım ile eczanelerle anlaşmaya varılmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, " E-devletten başvuru yapan vatandaşlarımızın telefonuna mesajla bir kod ulaştırmış olacağız. Vatandaşlarımız herhangi bir eczaneye giderek ellerindeki kod ile 5 adet maskesini alabilecekler" dedi.

Koronavirüs salgınına karşı tedbirler alınmaya devam ediyor. Bu tedbirler kapsamında Sağlık Bakanlığı’nın hayata geçirdiği uygulama ile 20-65 yaş arası vatandaşlara, ücretsiz maske dağıtılması kararlaştırılmıştı. Ücretsiz maske dağıtımı, bugün öğlen saatlerinde başladı.

TELEFONA KOD GELİNCE ECZANEYE GİDİN

Yapılan düzenlemeye göre, 20-65 yaş arasındaki vatandaşların cep telefonuna Sağlık Bakanlığı tarafından kod gönderilecek. Kimlikleriyle birlikte eczaneye gidecek vatandaşlar, bu kodları verip 5 adet ücretsiz maskesini alacak. Eczanelerde yığılmaların olmaması için böyle bir düzenlemenin yapıldığı öğrenildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hayatı kolaylaştırmak istiyoruz, maske kullanımını kolaylaştırmak için ihtiyacı olan bütün vatandaşlarımıza maskeyi ücretsiz ulaştırmaya başladık. e-devlet üzerinden talep edenlere göndermeye devam ediyoruz. Bugün İstanbul ve Ankara'da 20-65 yaşındaki vatandaşlarımıza maske verilmesine başladık. Telefonuna öncelikle mesajla bir kod ulaştırmış olacağız.Bizim ilaç takip sisteminde olduğu gibibunu takibe almış olacağız. Vatandaşlarımız herhangi bir eczaneye giderek 5 adet maskesini alabilecekler" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.