VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KENDİNİ SOKAK HAYVANLARINA ADADI

8 Nisan 2020

..........................................................................

Haber: Sevgi PİLGİ

Bolu’da kendini sokak hayvanlarına adayan 60 yaşındaki Mehmet Nezih Erkan, gün ağarmadan evinden çıkıp yüzlerce kedi ve köpeği besliyor. Evinde 7 köpekle birlikte yaşayarak emekli maaşının büyük kısmını hayvanlar için harcayan Erkan, “Onlarda vefa çok yüksek. Vefa insanlarda olmayan ama hayvanlarda direkt olgu haline gelmiş bir duygu. Bir sokak canı yaşasın diye çıktığım bu yolda şuan yaklaşık olarak 150 tane canı yaşatıyorum.” dedi.

Nezih Erkan, elektrik dağıtım firmasından emekli olduktan sonra kendini doğaya ve sokak hayvanlarına adadı. Eşinin ölümünden sonra bir veterinerin kapısında bulduğu köpeği evine alan Erkan, daha sonra da Bolu Belediyesi barınağından aldığı köpeği evinde beslemeye başladı. Evinde 7 köpekle birlikte yaşayan Erkan, sabah saat 05.00’da evinden çıkıp her gün yaklaşık 150 kedi ve köpeği besliyor.  4 yıldır sokak hayvanlarını aralıksız olarak besleyen Erkan, emekli maaşının büyük bir kısmını da hayvanlar için harcıyor. 
Sabah insanların evlerinde uyuduğu saatlerde evinden çıkarak sokak  hayvanlarını Selim Yılmazer ile birlikte beslemeye giden Erkan, her gün belirli noktalara yem ve kemik bırakıyor. İlk olarak Çığırtkanlar Mezarlığı bölgesine giden Erkan, daha sonra Akpınar Mahallesine giderek oradaki hayvanları besliyor. Erkan, sonrasında Çıkınlar Mahallesi, Organize sanayi bölgesi, Aşağısoku Mahallesi, Kültür Mahallesi, Beşkavaklar Mahallesi ve son olarak da Atatürk Orman Parkı’na giderek kedi ve köpekleri besliyor. 

"HER CAN BENİM EVLADIM"

Kendisini sokak hayvanlarına adayan Erkan, "Sokaktaki her can benim evladım. Onlara zarar veren herkesin karşısında oldum. İnsan olan da bir sevgi olur. Bir hayvanı sevmeyen bir insanı sevemez. Bir kedinin bana ‘anne’ diye seslenmesi kadar güzel bir şey yok. Ben yıllarca insanda besledim ama insanlardan hep kazık yedim. Ama ben bu canlardan hiç kazık yemedim. Besledim diye beni ısıran bir köpek ya da bana saldıran bir kedi olmadı. Onlar da vefa çok yüksek. Vefa insanlarda olmayan ama hayvanlarda direkt olgu haline gelmiş bir duygu. Bu canlar yaşıyor diye buna mani olan insanlar var maalesef.” diye konuştu. 
150 SOKAK HAYVANINI BESLİYORUM
Her gün yaklaşık 150 sokak hayvanını beslediğini anlatan Erkan, şunları söyledi:
“Bir sokak canı yaşasın diye çıktığım bu yolda şu an yaklaşık olarak 150 tane canı yaşatıyorum. Bu da bana büyük bir mutluluk veriyor. Bu sayıyı binlere çıkartmak istiyorum. Belediye, benim sokakta ulaşamadığım alanlara araçlarla gidip kemik ve kıyma bırakıyor. Belediyenin Veteriner İşleri Müdürü Emrah Güler bey’in gelmesinden sonra bu tip organizasyonlar oluştu. Emrah bey, hayvansever bir insan olduğundan dolayı bize çok fayda sağlıyor. Komisyon Başkanı Cihan Tutal’ın da çok güzel destekleri var. Ben belediyenin yeni yönetimiyle başlayan canlar adına iyi işler olacağına dair bir dönemin başladığını düşünüyorum. Erpiliç Erpa’ya da verdikleri kemik desteği için teşekkür ediyorum. Keşke iş adamlarının çoğunluğu da bu tip mama desteği verebilseler de daha çok canlıya ulaşabilsek” 
HEDEFİM PATİLER KÖYÜ YAPMAK
Bolu’da sokak hayvanları için patiler köyü yapmayı hedeflediğini vurgulayan Erkan, “Hayvanları gördüğüm zaman onların yüzündeki mutluluk belli oluyor. Canların rahatça yaşayabilecekleri bir alan oluşturmak istiyorum. Bunun için siyasetçilerden ve iş insanlarından destek bekliyorum” şeklinde konuştu.

  • KENDİNİ SOKAK HAYVANLARINA ADADI
  • KENDİNİ SOKAK HAYVANLARINA ADADI
  • KENDİNİ SOKAK HAYVANLARINA ADADI
  • KENDİNİ SOKAK HAYVANLARINA ADADI
7 yorum yapılmış
  • Erkan
    8 Nisan 2020 • 07:15
    Ben Mehmet beyi at yaylası taraflarındada sabah erken saatlerde hayvanlara yemek verirken gördüm allah razı olsun ondan
  • Bolu
    8 Nisan 2020 • 12:17
    Bu abimizi her sabah sanayi ışıklarında ki kedileri ve organizedeki köpekleri beslerken görüyordum Allah razı olsun ondan
  • Meres
    9 Nisan 2020 • 00:42
    Allah senden razı olsun o masumların duası yeter sana.
  • Sabiha
    9 Nisan 2020 • 05:06
    Nezih abim Allah senden razı olsun sağlıklı bir yaşam diliyorum
  • Dzceli
    9 Nisan 2020 • 12:26
    Allah razı olsun keşke herkes sizin gibi olabilse.Biz de burda köpekleri besliyoruz diye tepki görüyoruz.
  • Bahattin
    9 Nisan 2020 • 22:51
    Nezih abi on numara adamsın gogle adam yaz nezih çıkar
  • gafa
    4 Ağustos 2020 • 12:10
    gafa gidik bu insanlar kayıptır.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.