VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

VATANDAŞLARA BÜYÜK KOLAYLIK...

7 Nisan 2020

..................................................................

Haber: Sevgi Pilgi

Bolu Valiliği, zorunlu seyahat etmesi gereken vatandaşlardan istenilen ‘Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi’nin istenildiği halde sorgulamalarda dijital olarak da görüntülenebileceğini duyurdu.

Korona virüs salgınının yayılma riskini yönetebilmek amacıyla Seyahat belgesinde yeni bir kolaylık sağlandı.  Alınan yeni karara göre zorunlu seyahat etmesi gereken vatandaşlardan  istenilen ‘Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi’nin istenildiği halde sorgulamalarda dijital olarak da görüntülenebilecek.

BİR KOLAYLIK DAHA

Bolu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Zorunlu seyahat etmesi gereken vatandaşlarımızdan istenilen ‘Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi’nin e – devlet üzerinden alınmasının ardından vatandaşlarımıza bir kolaylık daha getirildi. İstenilen bu belge artık kolluk kuvvetleri tarafından yapılan sorgulamalarda dijital olarak da görüntülenebilecek.

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında veri paylaşım protokolleri imzalanmış olup protokoller kapsamından ilgili birimler sigortalıların hizmetlerine ait bilgilere erişim sağlayabilmektedirler.

DİJİTAL ORTAMDA ULAŞIP GÖRÜNTÜLEYEBİLECEKTİR

Zorunlu seyahat mecburiyetinde olan vatandaşlarımızdan istenilen ‘Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi’ne, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığında çalışan yetkili personel, güzergâhta çalışma sırasında, kontrol noktasında, kontrol ettiği şahsın “Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi”ne dijital ortamda ulaşıp görüntüleyebilecektir” ifadeleri yer aldı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.