VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞKAN ÖZCAN'DAN BOLU HALKINA ÇAĞRI

7 Nisan 2020

........................

HABER- Ayşe Songül Erhan

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan,  Bolu Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından yapılan canlı yayında yaptığı açıklamada, “Belediyemiz tarafından her türlü önlem alınıyor, vatandaşlarımız da dikkat ederse 15 gün içerisinde bu beladan büyük ölçüde kurtulmuş olacağız” ifadelerini kullandı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından yaptığı canlı yayında korona virüsten korunmak için alınan önlemleri anlattı. Başkan Özcan, Bolu halkının da ‘evde kal’ çağrısına uyarak işbirliği yapmasının bu süreci kısaltacağını belirterek, “Şu an Bolu’da kaç vakamız var biliyorum ancak bu sayıları açıklama yetkim olmadığı için açıklamıyorum. Şunu ifade edebilirim ki Bolu, nüfusuna göre en az vakanın görüldüğü illerden biri. Ölümle sonuçlanan bir vakamız henüz olmadı, çok yaşlı bir teyzemizin durumunun ağır olduğunu öğrendik ancak hiç can kaybımız yok. Biz Belediye olarak virüs daha Türkiye'ye gelmeden önlemlerimizi almaya başladık. Bunun için terminallerde, atm'lerde dezenfekte çalışmaları başlatmıştık. Bolu nüfusuna göre en çok dezenfektan kullanan ildir, bunu tekrar ediyorum” dedi.

“Önlemlerimizi alırsak 15 gün içinde büyük ölçüde kurtulacağız”

Başkan Özcan, “Vatandaşlarımızın büyük bir kısmı ‘evde kal’ çağrımıza uyarak bizimle işbirliği yapıyor, ancak bir kısmı da ne yazık ki sokaklarda gezmeye devam ediyor. Biz ne kadar önlem alırsak alalım vatandaş kendi önemini almadığı sürece bundan kurtulmamız daha zor olacaktır. Halkımız da dikkat eder ve önlemlerimizi alırsak 15 gün içinde bu beladan büyük bir ölçüde kurtulmuş olacağız, önlemlerini zamanında alan Yunanistan gibi ülkelerde, önlemler gayet güzel uygulandığı için bir İspanya- İtalya'ya dönmedi. İskandinav ülkeleri de önlemleri hızlı bir şekilde aldığı için vaka sayıları ciddi bir şekilde artmıyor. Türkiye vaka sayılarının hızla arttığı ülkelerden biri yapmamız gereken ise çok basit. Evde kalmakla sıkıntıdan patlamazsın ama bunun sonucunda odada çok sıkılıyorum derken tabuta girmek de var vatandaşlarımızdan tedbirlere uyma konusunda hassas davranmalarını rica ediyorum” şeklinde konuştu.

1 yorum yapılmış
  • Ee
    7 Nisan 2020 • 11:32
    Havalar ısınmaya başladı. Böcek sinek hasere artışı olacak sokaklara ilaçlamalar başlanmalı. Virüsün çoğalmasına sebebiyet verebilir. Diğer belediyelerden önce davranılmalı
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.