VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

CAN DOSTLARIMIZI UNUTMADILAR

7 Nisan 2020

........................

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 81 ilde sokak hayvanları için başlattığı başlattığı kampanya kapsamında Bolu’da Atatürk Orman Parkında sokak hayvanları için yem bırakıldı. Bolu Belediyesi Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Cihan Tutal, "Bolu Belediyesi ve Bolu Belediyesi Hayvan Hakları Komisyonu olarak yaklaşık 1 tonun üzerinde mama tedarik etmiş bulunmaktayız. Bunları, peyderpey sokak hayvanlarına dağıtacağız"dedi.

Koronavirüs salgınının önlenmesine yönelik vatandaş odaklı tedbirler hayata geçirilirken bakanlığa bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü de sokak hayvanları için harekete geçti. DKMP Genel Müdürlüğüne bağlı 15 bölge, 81 il müdürlüğü ve 159 şeflik vasıtasıyla hayvanların herhangi bir sebeple ihmal edilmemesi ve aç-susuz bırakılmaması için çalışmalar başlatıldı. 
Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Veteriner Hekimler Odası ve Hayvanlar Koruma işbirliğiyle Atatürk Orman Parkında sokak hayvanları için yem bırakıldı.

“ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK”

İlk olarak konuşan, Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Serpil Uysal, çalışmaların devam edeceğini söyleyerek, “Koronavirüs önlemleri kapsamında, bazı koruma tedbirleri alındı. Sokak hayvanlarının aç kalmaması için Milli Parklar, Tarım İl Müdürlüğü ve bazı sokak hayvanları ile ilgili dernekler olmak üzere gereken çalışmaları yürütüyoruz. Bugün de, Atatürk Orman Parkı’ndaki yem noktalarına yem dağıtacağız. Kış süresince zaten yemleme faaliyetleri yapmıştık. Şuan bu tedbirler kapsamında, yaban hayvanlarının çok avantajlı olduğu bir dönem. Yine de onları takibe devam ediyoruz. Çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

“1 TONDAN FAZLA MAMA TEDARİK ETTİK”

Bolu Belediyesi Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Cihan Tutal, 1 tonun üzerinde mama tedarik edildiğini söyledi. Tutal, “Virüs tehlikesi yüzünden bu günlerde hepimiz zor şartlardan geçiyoruz. Tüm derneklerimizle beraber bu çalışmaları yürütmekteyiz. Bolu Belediyesi ve Bolu Belediyesi Hayvan Hakları Komisyonu olarak yaklaşık 1 tonun üzerinde mama tedarik etmiş bulunmaktayız. Bunları, peyderpey sokak hayvanlarına dağıtacağız. Herkese çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

  • CAN DOSTLARIMIZI UNUTMADILAR
  • CAN DOSTLARIMIZI UNUTMADILAR
  • CAN DOSTLARIMIZI UNUTMADILAR
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.